Отново пловдивчанка е една от причините да се гордеете с България

Кметът Иван Тотев награди с плакет златната медалистка от Вторите младежки олимпийски игри в Нанджин, Китай – пловдивчанката Лидия Ненчева.  

Освен това тя получи още книгата "1000 причини да се гордеем, че сме българи", а самият Тотев допълни, че Лидия е една от тези причини.

18-годишната състезателката е от най-добрия стрелкови клуб у нас “Тракия 1878” (Пловдив). Тя спечели титлата на 10 метра въздушен пистолет за смесени отбори от турнира по спортна стрелба през август, а преди няколко дни се върна и с бронзов медал от европейското състезание в Гренада.

„Този медал е плод на 7-8 години труд. Всеки ден.“, коментира треньорът на Лидия – Александър Александров, който също бе отличен от кмета.

Лидия е започнала своята подготвка за републиканското първенство по спортна стрелба, като целта й е да спечели квота за олимпиадата в Бразилия. „Всъщност подготовката никога не е спирала“, сподели тя.

Председателят на АСК "Тракия" Камен Шишманов също присъства  на награждаването и използва момента да подари на кмета проект за олимпийски спортен център в "Тракия".

За автора

Вашият коментар