Отвориха регистрациите за най-голямото фитнес състезание Plovdiv Throwdown 2019

За трета поредна година Пловдив ще домакинства на престижното Международно състезание по методология функционален фитнес Plovdiv Throwdown

Арената на сблъсъците тази година ще бъде изградена на самия Централен площад под тепетата със специални трибуни за всички посетители и гости

За трета поредна година спортен клуб MoVe Team се впуска в организирането на едно от най-зрелищните състезания под тепетата Plovdiv Throwdown. Състезание, което в последните две години се превърна в най-голямата атракция за всички любители на силовия спорт и събра стотици погледи към състезателите си. 

​Двудневното фитнес състезание Plovdiv Throwdown тази година ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а мястото е Централния площад. Точно 210 спортисти ще се преборят за място във финалната фаза, преминавайки през онлайн квалификации, които бяха отворени за регистрация на 1-ви април, споделиха организаторите за mediacafe.

Категориите за различните състезатели са разделени на RX (40 мъже/20 жени), Masters RX 35+ (20 мъже/10 жени), Teens RX (10 момчета/10 момичета) и Scaled (40 мъже/60 жени).

Миналата година участие в Plovdiv Throwdown взеха атлети от 12 страни от свят, в това число Италия, Англия, Белгия, Полша, САЩ, Австралия, Украйна, Гърция, Румъния, Сърбия, Ирландия и България.

Plovdiv Throwdown е комплексно състезание по функционален фитнес, което цели да излъчи най-всестранно развития атлет, сподели Момчил Лупов. Всеки който пожелае да участва трябва да премине през 2 етапа преди да стигне до финалите.

Най-важната стъпка е регистрацията за участие, а след това всички регистрирали се атлети преминават през втория кръг – онлайн квалификации. През този етап атлетите трябва да заснемат изпълнението на 3 квалификационни задачи предварително обявени от организаторите. Експертен екип от сертифицирани съдии ще разгледат всички видеа и ще класират атлетите спрямо тяхното представяне.

Победителят се излъчва на принципа модерен петобой и лекоатлетическия десетобой с най-висок сбор от всички дисциплини. Спортистите са разпределени в десет състезателни коридора, съответно по десет човека и трябва да се справят в различни състезателни комплекса. В края десетте с най-добри резултата преминават през нов финален комплекс. Упражненията се разделят за време, за които се гони максимален брой повторения на група, други за силови дисциплини с еднократно вдигане на максимална тежест. Участниците трябва да се преборят и с още комплекси, в които трябва да покриват норматив, отново за определено време. 

Plovdiv Throwdown е отворен за всеки който иска да тества физическите си качества. Регистрациите вече започнаха и ще приключат на 1-ви юли (ВИЖ ТУК), като веднага на следващия ден ще бъдат обявени квалификационните задачи, което ще даде и началото на вторият етап на състезанието.

Пловдив и Варна са единствените два града в България, които провеждат международния форум ThrowdownНаградата осигурена от организаторите от Move Team е 20 хиляди лева!

Категории

  • RX 40 мъже/20 жени
  • Masters RX 35+ 20 мъже/10 жени
  • Teens RX 10 момчета/10 момичета
  • Scaled 40 мъже/60 жени

Вижте официалното видео от 2018-та година на състезанието, което се проведе на Гребната база:

 

  • СНИМКИ от състезанието през 2016-та година по време на Капана Фест, може да видите ТУК
  • СНИМКИ  и ВИДЕО от първия Throwdoun под тепетата през 2017-та може да видите ТУК
  • СНИМКИ  и ВИДЕО от втроия Throwdoun под тепетата през 2018-та може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар