Президентът Радев награди заслужили студенти педагози

Румен Радев награди победителите в конкурса за бъдещи учители

Единият от отличените бе редакторът в единственото градско списание за култура "Нула32" и наш колега Илия Димитров

Близо 400 млади бъдещи педагози участваха в конкурс на тема "Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици". Кампанията е продължение на проекта "Твоите 25 причини да избереш България" на маркетоинговата агенция "Прайс, Уотърхаус, Купър", в която бизнесът подкрепя български студенти и докторанти, които искат да станат учители.

Есетата на 11 от бъдещите учители, участвали в конкурса, привлякоха вниманието на компетентното жури и бяха наградени на специална церемония в президенството вчера. Всеки от тях си има своето виждане на какво иска да научи бъдещите си ученици.

Моето послание е и винаги ще бъде това да бъдат добри, сподели Надежда Иванова. 

Обичта е нещото,което трябва да усетят и даване на възможност да бъдат индивидуални, себе си, развивайки се,  разказа Камелия Делионова 

"Конкуренцията беше много голяма, прочетох много хубави и много искрени есета и съм обнадеждена, че толкова много млади хора нямат търпение да влязат в класните стаи и да учат бъдещите поколения на България. Искат да ги научат да бъдат добри хора, да бъдат родолюбци, но и космополити, да не се предават и да сбъдват мечтите си", сподели Геновева Радева, продуцент в "По света и у нас". БНТ бе основен медиен партньор на конкурса, а г-жа Радева сред хората, които избраха най-интересните есета.

Организатор на конкурса е "Прайс, Уотърхаус, Купър", а Божидар Нейчев – старши съдружник в компанията, отправи пожеланието си към бъдещите учители със заглавието на песента "Обещай ми светло минало".

"Настоящето е по-важно и от бъдещето, защото бъдещето го правим в настоящето. Така че пожелавам ви на всички вас във вашето бъдещо поприще светло минало", допълни Божидар Нейчев старши съдружник в PwC:

Президентът Радев бе впечатлен от богатството от отговори в някои от наградените есета, които е прочел. На младите хора пожела да съумеят да върнат възрожденския образ на "даскала". Напомни, че учителската професия е призвание.

"Учителят достига до съзнанието на учениците, но истинският педагог достига до техните сърца. И именно тази комбинация на добър учител и добър педагог може да завладее създанието, духа и сърцето на обучаемите. Това е нещото, от което ние имаме нужда", сподели президентът на Републиката пред заслужилите студенти.

Отличените бъдещи учители получават и по 6000 лева годишна стипендия.

Вашият коментар