Plovdiv City Run се завръща в края на септември с Move week

Move Week стартира в средата на септември, търси Move агенти

От понеделник 14-ти септември стартира поредното издание на Move Week в България.

Официалното откриване на Европейска седмица на физическата активност и спорт обаче ще бъде на 21-ви до 27-ми септември, когато е и поредното издание на One Architecture Week в града под тепетата, а двете организации ще се подкрепят взаимно.

Move week тази година обещава да е по-интересен и динамичен от всякога с големите си FlashMove (13.09), NowWeDance, Фестивалът на Движението (26.09) и голямото пловдивско бягане по централните булеварди наречено Plovdiv City Run в последния ден.

През седмицата на движението в страната ще се проведат десетки спортни събития, в които всички хора ще имат различни възможности за стартират по-здравословен и активен начин на живот.

Организацията набира тази година локални партньори наричани MOVE Агенти. За да станете MOVE Агент трябва да представяте организация, училище, университет, община и/или национална или междунарoдна организация с капацитет да организира спортни събития на местно ниво. Също така трябва да сте мотивирани да водите доброволци, да организирате ваши връстници, съотборници, колеги и приятели, млади хора към успешното постигане на целите на кампанията.

MOVE Week е седмица пълна с възможности да научите за ползите от активния начин на живот, да намерите нови приятели, да промените живота си. Има спорт подходящ за всеки, просто трябва да откриете вашата форма на активност и да й се насладите. Тя е част от европейската кампания NowWeMove, на който координатор тази година е Ласка Ненова. която се е заела със задачата да направи 100 милиона европейци повече физически активни чрез спорт и други физически дейности до 2020.

Програма: 

13.09 – Flash Move, място на Джумаята, начало 18:00 часа

18 – 27.09 Приобщена река

25.09 – NowWeDance – Tрадиционни Vs Mодерни танци или Битката на танците

26.09 – Фестивал на движението – място Цар Симеоновата градина 

27.09 – Plovdiv City Run – бягане по градските пловдивски булеварди

СНИМКИ от най-дългото хоро може да видите ТУК.

За автора

Вашият коментар