Plovdiv City Run стратира днес по централните булеварди

Plovdiv City Run ще даде възможност на всеки който желае, да потича, кара ролери или тротинетки, по централните булеварди на града

Голямото пловдивско бягане по централните булеварди, наречено Plovdiv City Run, ще се състои в днес, 27-ми септември от 10:00 часа до Централна поща. 

Едно от водещите събития на MOVE Week Пловдив 2015 ще затвори булевард "Цар Борис III Обединител" и ще даде  възможност на всеки който желае, да потича, кара ролери или трутинетка. Стартът ще бъде даден зад Централна поща за бегачи – в 10:00ч., а за участниците с ролери в 11:00. Както през 2013, така и тази година ще има два старта – за бегачи и за тези, които искат да се включат с каране на ролери. Новото този път е, че ще можете да участвате и отборно в щафета.

Участието, както за всички останали събития по време на MOVE Week, е безплатно и отворено за всички.

През 2013, 500 участника се включиха в първия по рода си масов градски крос в Пловдив – Plovdiv City Run. Тогава участие взеха и много гости на града от други краища на България, както и чужденци. Всички пробягаха своята дистанция или се изтъркаляха по нея, и показаха, че движението и спорта носи здраве, усмивки и много добро настроение.

Официалното откриване на Европейска седмица на физическата активност и спорт  бe   с масов флашмоб .През седмицата на движението в страната ще се проведат десетки спортни събития, в които всички хора ще имат различни възможности за стартират по-здравословен и активен начин на живот.

MOVE Week е седмица пълна с възможности да научите за ползите от активния начин на живот, да намерите нови приятели, да промените живота си. Има спорт подходящ за всеки, просто трябва да откриете вашата форма на активност и да й се насладите. Тя е част от европейската кампания NowWeMove, на който координатор тази година е Ласка Ненова. която се е заела със задачата да направи 100 милиона европейци повече физически активни чрез спорт и други физически дейности до 2020.

За автора

Вашият коментар