Plovdiv Throwdown стартира от днес до неделя на Гребната база (ВИДЕО)

Общо 160 атлети от 12 страни се включват в атрактивният фитнес форум, който отново щв предложи невероятно зрелище за всички пловдивчани 

Дни преди официалното трето издание на международния турнир Plovdiv Throwdown той бе преместен на Гребна база

Наградният фонд тази година е 10 хиляди евро за победителите в различните серии

Остават броени часове до дългоочакваното трето издание на международното състезание по функционален фитнес и кросфит PLOVDIV THROWDOWN. Събитието, което разтърсва спортисти любители и професионалисти, малки и големи, ентусиасти от близо и далеч. Дамите ще събират погледите с перфектни фигури, а господата с изваяни мускули. Подложени на куп изпитания, те ще мерят сили, воля и издръжливост пред погледите на стотици пловдивчани.

„Тази година състезанието ще се проведе на 21 и 22 септември на паркинга на Гребния канал и финалът му съвпада с големия български празник – Деня на независимостта. Участниците с всеки изминал път са все повече. В това издание чакаме 160 фитнес атлети от 12 държави. От тях 46 ще бъдат дамите, които ще се борят в различните дисциплини“, отбеляза главния организатор Момчил Лупов от Move Team. 

"Бяхме принудении да изместим събитието на Гребната база от Централната част на Пловдив в последния момент, където беше и първото издание на Plovdiv Throwdown". Въпреки промените в последния момент треньорите Момчил Лупов и Виктор Колев обещават тази годишното състезанието по фитнес да не отстъпва по нищо на миналите издания, а дори и да най-доброто което са правили до момента. 

Състезателите на PLOLVDIV THROWDOWN отново ще бъдат разпределени в шест дивизии – професионалисти мъже, професионалисти жени, любители мъже, любители жени, тийнейджъри до 20 години и ветерани над 35 години.

Входът за всички, които искат да се запознаят отблизо с атлетите и препятствията и да усетят тръпката от надпреварата, е безплатен.

Наградният фонд тази година е 10 000 евро и ще бъде разпределен между победителите в различните категории. Освен пари, като поощрение за първенците, са предвидени и много предметни награди.

Move Team ще бъде представен от 3-ма добре подгтовени атлети в лицето на Атанас Пеев – юноши, Мария Найденова в категория професионалисти и Иван Колев – професионалисти мъже.

Безпогрешната оценка за представянето на кандидатите, изправили се един срещу друг, ще бъде дадена на екип от сертифицирани съдии, сред които главен арбитър ще бъде Петър Джамбазов. Неговият глас ще бъде решаващ в битката на финала за най-комплексен атлет.

PLOVDIV THROWDOWN обхваща дисциплини свързани с атлетика, гимнастика, вдигане на тежести, гребане на гребни тренажори, упражнения с дъмбели, катерене по въже, дърпане на шейни. Заради това богато разнообразие, публиката често остава омагьосана и се случва така, че понякога зрител се превръща в състезател.

Началото на състезанието в събота зпочва от 09:00 до 20:00 часа, а неделния ден ще стартира от 08:00 часа, като награждаванията са предвидени за 19:00 часа. 

Официален медиен партньор: MediaCafe

Официално видео и фото на събитието: 4К Студио

  • Вижте изданието на Plovdiv Throwdown със СННИМКИ и ВИДЕО през 2018-та ТУК
  • Вижте изданието на Plovdiv Throwdown със СННИМКИ и ВИДЕО през 2017-та ТУК

Състезанието се организира с подкрепата на: Red Bull, Kikka Boo , Димитър Маджаров, Бултекс 99, Феникс Дистрибуторс, Минерална вода Михалково и STC Nutrition.

Вашият коментар