Костадин Димитров подкрепи децата на „Тракия” в седмицата на мобилността

С разнообразни инициативи и при голям интерес в район „Тракия” преминава Европейската седмица на мобилността, която се провежда под егидата на кмета Костадин Димитров

Всички детски градини и училища в най-младия пловдивски район се включиха в глобалната кампания, като събитията се провеждат в партньорство със Сектор „ПП и КАТ“ при ОД на МВР Пловдив и с участието на инспектор Ботьо Гиргинов.

В Детска гадина „Десислава” с голям празник и тематични игри бе открита площадка по безопасност на движението. Малчуганите от ДГ „Еделвайс” проведоха открит урок на полигона по безопасност на движението в Парка на репресираните, а децата от ДГ „Д-р Едгар Бороу“ демонстрираха пред своите преподаватели наученото. 

Всяка година нашият район подкрепя инициативата на Европейската комисия, припомни кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Той подчерта, важността на това децата да бъдат възпитавани от ранна детска възраст в отношение към околната среда, алтернативните методи за придвижване и на правилата за безопасно движение. 

Събитията в цялата програма на Европейската седмица на мобилността са поучителни, интересни, развлекателни и подходящи за всички възрасти.

Темата на кампанията тази година е „Безопасно ходене и колоездене“, а мотото – „Върви с нас!“.;

Вашият коментар