Plovdiv Throwdown въпреки всичко и всички стигна нови върхове (СНИМКИ)

За трета поредна година 160 от най-издръжливите мъже и жени, занимаващи се с crossfit, се бориха за златните медали на Plovdiv Throwdown 2019 

48 часа отминаха като миг за всички състезали и стотиците пловдивчани станали свидетели на чудовищно зрелищните битки на Гребната база този уикенд

Лука Дукич е тазгодишният абсолютният шампион по функционален фитнес и кросфит в международното състезание Plovdiv Throwdown, което се проведе на 21 и 22 септември Гребната база в града под тепетата.

За поредна година Пловдив доказва, че може да бъде сред водещите дестинации на фитнес спортовете. Директният пример за това е само един и той е казва Move Team, които спретнаха уникално 48 часово шоу изпълнено с умопомръчителна доза адреналин в екипна работа със своите партньори от Пловдив, София и Варна. И ако за някои в това е просто забавление, в което могат да се насладят на красиви изваяни тела и зрелищни битка на тялото с духа, то със сигурност организацията по това събитие коства безсънни нощи не за ден или два, а през цялата година. Време, което е сигурно е крайно недостатъчно да се представим на ниво пред цял свят, защото този вид спорт набира своите последователи с всеки изминал ден, а доказателството е, че за три години бройката на участниците в Пловдив е нараснала тройно.

160 участника от 12 държави, заедно с целите си клубове се изсипаха в града под тепетата, за да почувстват онази магия на древния град.  

Разочароващо бе единствено решението на местаната администрация да измести събитието по предвидения план там, откъдето бе планувано още след последната съдийска свирка на Plovdiv Throwdown 2019 – от самия център на Пловдив, там под Античния театър, където му подхожда да бъде, а хиляди да се насладят на здравите сблъсъци между истински титани на спорта и физиката. Ние обаче знаем, че момчетата от Move Team няма да се спрат пред нищо и ще сбъднат мечтата си през 2020 година да се види от целия град в пълния му блясък, защото такива начинания заслужават огромно уважение и респект преди всичко от екипната работа на десетките замесени в тази кауза, защото за тях това не е просто събитие и обикновено състезание.

За всеки един стигнал до тук това е кауза, изпълнена с много лишения.

Голямата награда за организаторите и спонсорите на това зрелище обаче бе огромният интерес, който предизвика Plovdiv Throwdown. Двойно повечето ентусиасти от 2016-та година, дошли от различни краища на света от цели  12 страни, се включиха в  борбата за титлата, която е перфектната комбинация между сила, издръжливост, бързина, психика и техника.

Лука Дукич е тазгодишният абсолютният шампион по функционален фитнес и кросфит в международното състезание Plovdiv ThrowdownСръбският състезател спечели титлата "Атлет на атлетите", парична награда от 1500 евро и още куп изненади от организаторите на престижния спортен форум MoveTeam.

Второто място в надпреварата беше взето от Радослав Иванов, а трети стана Ставри Ставрев.

Ветераните от дивизията 35+, които мериха сили за първите места бяха десет. След трите рунда от по 300 метра гребане, девет клека със 70 кг, три набирания на халки и десет скока на 76 см кутия, първи стана Димитър Иванов, втори – Христо Бързаков от Флорен Камисули, а трети – Герасим Борисов. 

В дивизията на тийнейджърите до 20-годишна възраст мериха сили общо петима. При тях победител стана Мартин Крайтмър, втори бе Игит Айрал, а трети – Атанас Пеев. 

При любителите за финала се състезаваха шестима, като тук победител е Асен Иванов. След него на второ и трето място се наредиха съответно Страхинджа Маркович и Самуил Иванов.

При жените надпреварата също бе традиционно оспорвана. Осем момичета от дивизията на любителките се бориха за трите първи места във финалното състезание, което включваше гребане, клякане с 40-килограмова щанга, десет скока над 40 см кутия и три набирания с докосвания на гърдите до лоста. В крайна сметка за първото място отиде при дебютантката на пловдивския Throwdown Мария Ивезич.

На второ място остана Мария Бързакова от CrossFit Des Monts, а на трето остана Людеви Пасо също от CrossFit Des Monts. От групата на професионалистките победителка стана Мария Найденова. Втората позиция остана за Елина Пашаланова, а Тамара Тримбетас бе трета.

Безпогрешната оценка за представянето на кандидатите, изправили се един срещу друг, беше дадена на екип от сертифицирани съдии, сред които главен арбитър Петър Джамбазов. Музикалното оформление и уникалната селекция за истинско разбиване на ринга бе поверено за поредна година на момчетата от No Crew, a водеща бе Мис Ели. Техническата част по осветлението с изграждането на огромната стоманена конструкция около "бойното поле" бе дело на професионалистите от CUE RENTALL, а директното излъчване бе поверено в ръцете на Жоро Станилов. 

За травмите на състезателите се погрижиха екип от специлиасти по "Боуен терапия" и "Сполтно възстановяване", които бяха на линия през всичките 48 часа на фитнес маратона. 

За видеото и снимките за трета година се погрижи екипа на 4К Студио, които ще представят зрелищната продукция още следващия месец. 

Състезанието се организира с подкрепата на: Red bull. Kikka Boo , Димитър Маджаров, Бултекс 99, Феникс Дистрибуторс, Минерална вода Михалково и STC Nutrition.

PLOVDIV THROWDOWN обхваща дисциплини свързани с атлетика, гимнастика, вдигане на тежести, гребане на гребни тренажори, упражнения с дъмбели, катерене по въже, дърпане на шейни.

Фотограф: Георги Цонков

Видео: 4К Студио

Очаквайте още много снимки и видео от зрелищното състезание под тепетата през двата дни!

  • СНИМКИ от състезанието през 2016-та година по време на Капана Фест, може да видите ТУК
  • СНИМКИ  и ВИДЕО от първия Throwdown под тепетата през 2017-та може да видите ТУК
  • СНИМКИ и ВИДЕО от втория Throwdown през 2017-та година може да видите ТУК
  • Какво споделиха организаторите за mediacafe.bg дни преди международния форум може да прочетете ТУК

Plovdiv Throwdown 2019 – Open Day :: 4K STUDIO from 4K Studio on Vimeo.

Вашият коментар