Костадин Димитров: Монтираме допълнително осветление в „Лаута”

Приключва работата по изграждането на ново парково осветление в „Лаута”, информира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

63-т стълба с осветителни тела вече са монтирани, предстои скоро те да бъдат свързани към електрическата мрежа. Новите лампи ще осветят напречни и успоредни на Централната алея места. 

Поставянето на лампите е по програмата на Община Пловдив, по която в района вече бяха осветени големи обществени зони и междублокови пространства.

Работата ни по облагородяването на „Лаута” и превръщането му в предпочитано място за отдих, спорт и сцена на открито започна още в първия мандат от управлението. Разширихме парка с над 70 декара, като засадихме повече от 2000 дървета. Стъпка по стъпка направихме така, че днес „Лаута” да е о живено място със спортни площадки, атракции и зони за отдих.

Само преди броени дни в парка започна да функционира и най-голямата за града детска площадка, която е уникална с 11-те си съоръжения, сред които въжен тролей и пирамида, припомни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Вашият коментар