Пловдив с най-активните училища в страната за поредна година (ВИДЕО)

За трета поредна година училищата в Пловдив се включват изключително активно в събитията от кампанията NowWeMOVE, координирана от сдружение “БГ Бъди активен“. 

Награждаването на най-активните училища в Пловдив ще се състои традиционно в община Пловдив, на 14 декември 2016 от 11:30. На церемонията ще присъства представители на всички участвали училища, а сдружение „БГ Бъди активен“ ще представи добрите практики от последната година. 

В Деня на спорта взеха участие над 5000 ученици  и 870 учители/родители  от  общо 26 учебни заведения, с което Пловдив взема първенството по участие в страната.

Тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, включване на традиционни и иновативни физически активности, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите. С това постижение, България пък се нарежда на второ място в цяла Европа, като единствено инициаторите на инициативата – Унгария, с 10 годишна традиция в събитието има по-голям брой участващи училища и ученици.

Вижте ВИДЕО и СНИМКИ от FlashMOVE 2016 ТУК

СНИМКИ от голямото тичане по пловдивските булеварди, с което бе закрита Седмицата на движението може да видите ТУК

Интервю с Ласка Ненова и нейния екип преди началото на Move Week за 2015-та може да видите ТУК

Вашият коментар