9 проекта в Капана през следващите месеци ще радват пловдивчани (ВИДЕО)

Фондация "Пловдив 2019" обяви новите проекти, които ще трябва да се реализират през следващите месеци в творческия квартал под тепетата, днес в пространството на "BASQUIAT Wine & Art"

Привилигированите проекти да видят бял са 9 (от общо 27), които кандидатстваха за общо финансиране от 20 хиляди лева в категорите – публична среда, активно взаимодействие на участници, образователни инициативи,  градско градинарство, артистични намеси в градска среда, работилници и демонстрации.

Всички те ще сключат договор с Фондацията до 19-ти декември, като има и предвидени 2 резревни, ако някой реши да се откаже от участие. Сред проектите може да се видят няколко "зелени", които ще промянт за кратко облика в творческия квартал. Интерсното е че всички те не са от Пловдив. 

Друг интересен проект, който е сред по-големите и привлича вниманието е „Капана е!“, културен фестивал, който ще бъде сцена на музикални, театрални, занаятчийски, учебни и спортни дейности, както е описан в сайта на фондацията. Специфичното за фестивала е, че той ще се провежда на закрито и цели да привлече хората в кв. Капана през зимните месеци на годината. Фестивалът ще бъде ситуиран в 7 заведения, които ще бъдат разделени по разлчини теми.

За втора поредна година ще се случи "Моден капан”, който през тази година бе самофинансиран от организаторите на ул. „Абаджийска” и дава възможност на младите артистични и творчески личности да покажат на какво са способни на открита сцена. 

Сдружение „Фаертър – театър на огъня и сенките“ пък ще променя облика на сгради в квартала чрез декориране с ликра, както и различни интерактивни инсталации и пърформанси. Началото на проекта е планирано да започне още този месец с коледно новогодишните празници. Тази идея бе частично реализирана по време на "Модния Капан", където оживяха няколко от сградите в квартала.

Друго привличащо вниманието събитие е на „Чушкарчето”, което ще постели чипровски килими върху павираните улички в градската зона и с работилница за килими. 

Фондацията представиха и новото лого на "Капана", което е изцяло в духа на творческия квартал.

Вашият коментар