Поредна награда за Пловдив и България от кампанията NowWeMOVE, този път от Берлин

Хората, които не спират да раздвижват България и Европа, през цялата година, отново бяха отличени с международна награда на един от най-престижните форуми в Европа. Браво!

Вчера вечерта (11.04) в Берлин се проведе церемония по награждаването на победителите в категориите за наградите на Международни и Европейски асоциации на Associations Network. ISCA (Международната асоциация за спорт и култура) и кампанията NowWeMOVE бяха отличени в категорията Effective Voice.

Наградата беше получена от българката Ласка Ненова, която e мениджър на кампанията за цяла Европа. Още една причина да бъдем горди с наградата е, че България е страната с най-богата и разнообразна програма участвала в кампанията NowWeMOVE и може да се гордее със съществения си принос в тази кампания, сподели Ласка Ненова за mediacafe.bg веднага след награждаването в немската столица. 

Тази награда признава напредъка по темата (промоцията на редовната физическа активност и ползите от нея) и нейното представяне. Тя е признание за положителното влияние и чества работата на организацията за развитие на сектора. Българският координатор на кампанията NowWeMOVE – сдружение „BG Бъди активен“ се надява, че темата за физическата активност и ползите от нея ще става все по-значима за българите като така ще предизвикаме позитивна промяна в нагласите и начина на живот на българите. 

Кампанията NowWeMOVE България също получи своето международно признание през 2015 година от Eventex в категорията за кампания на годината за NowWeMOVE България 2014, а MOVE Week 2014 спечели второ място сред номинираните за Събитие с кауза.

Предстоят ни следните събития, част от NowWeMOVE през 2016

•    Ден без асансьори – 13 май, повече информация тук
•    MOVE Week – 23-29 май

СНИМКИ от голямото тичане по пловдивските булеварди, с което бе закрита Седмицата на движението може да видите ТУК

Интервю с Ласка Ненова и нейния екип преди началото на Move Week за 2015-та може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар