Щафетни игри с Тереза Маринова този уикенд в Цар Симеоновата градина

Mащабна инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот раздвижва Пловдив

След мащабния FlashMove, който раздвижи пловдивчани през миналата събота, друга инициатива очаква жителите и гостите на Пловдив. На 18 септември 2016 г., точно в 10:30 часа, на площад „Централен” ще стартира първото издание на инициативата Живей Активно! в Пловдив. По време на инициативата пловдивчани ще  се запознаят с активния начин на живот и балансираното хранене.

Събитието ще обхване няколко локации, разположени из целия град и ще предложи разнообразни приключения за всички любители на спорта. Част от изненадите ще бъдат организирани за първи път, обединени под мотото „Заедно сме по-добри!“

Всички почитатели на разходките на открито, колоездачи и фенове на ролери и скейтборд могат да се включат в началните точки, които ще ги отведат до откриването на Живей Активно! 2016 в Пловдив: от Народната библиотека „Иван Вазов“ – с колело; пред „Пеещите фонтани“ – с ролери и скейт; от Община Пловдив – за активен пешеходен поход.

С начало в 11:00 часа, навсякъде из града ще се случват разнообразни активности. Пет на брой ще бъдат основните локации – със забавни игри и състезания в подкрепа на активния начин на живот и балансираното хранене, както и много изненади.

Сцената на площад „Централен“ ще се превърне в пространство за уроци по канго джъмпс и зумба. Състезания по детска атлетика, щафетни игри с Тереза Маринова и heal-fit гимнастика ще се проведат на детската площадка в Цар Симеоновата градина.

 Следващата атрактивна локация ще стане при беседката в Цар Симеоновата градина, където всеки гост ще има възможност да участва в състезанията по готвене с шеф Виктор Ангелов. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) ще бъдат организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“. А на площадката за кучета в парк „Лаута“ ще бъдат демонстрирани и дадени професионални съвети от треньора Асен Аролски и рапъра Играта.

Финалът на инициативата в Пловдив ще бъде посветен на звездите на българската музикална сцена Сантра, Дивна, Играта, Лео, Павел и Венци Венц. Грандиозният концерт е с начален час 18:00, мястото – площад „Централен“.

 

снимка:viasport.bg

Вашият коментар