Ще има ли борба на Олимпийските игри

Членовете на олимпийската комисия е взела доста странно решение, а именно борбата като спорт да отпадне от програмата на Олимпийските игри, които ще се проведат през 2020 година. За това съобщава блогът sedmastruna.blogspot.com.

Това, неочаквано за мнозина решение, е продиктувано от желaнието на комисията да  бъде даден път на нов спорт, който да заеме достойно място на Олимпиадата.

Все пак има вероятност това решение да  бъде законово отменено, присъединявайки се към краткия списък на спортовете, очакващи да бъдат включени в игрите през 2020 година. Борбата влиза в групата на спортове като бейзбол, софтбол, карате, скално катерене и други, който се натискат да заемат своето място в програмата на игрите.

Решението кой спорт ще се вмъкне на Олимписйките игри през 2020 ще бъде взето на среща на членовете на изпълнителния комитет на игрите, през септември, в Буенос Айрес.

Към момента изпълнителният комитет е разгледал внимателно доклада, определил кои спортове са влези на последните игри в Лондон, през 2012-та година.

Модерният петобой и таекуондото са били разгледани като възможност, и дали си струва да се рискува с тях, като за целта под внимание са били взети над 30 различни сфери като телевизионен рейтинг, продажба на билети , анти допингова и световна популярност.

Голфът и ръгбито, например бяха включени в програмата за 2016 година на игрите, които ще се проведат в Рио де Жанейро.

rugby

 

 

 

 

За автора

Вашият коментар