Стартира световно първенство по фехтовка в Пловдив

Световно първенство по фехтовка за кадети и младежи ще се проведе в Пловдив от 3 до 12 април. В първенството ще вземат участие 1376 участника от 102 страни, като около 60-70 човека не са успели да получат визи за участие в първенството, каза Величка Христева – председател на Българската федерация по фехтовка (БФФ).

Първите три дни ще се проведат индивидуалните състезания за кадети, през следващите три дни – индивидуалните състезания за младежи, а през останалите – само за младежи. Христева обясни също, че това състезание се явява и квалификация за олипийските игри, осигурява 6 квоти за тях (класиралите се на първите 6 места получават квота), а България също има своите надежди за добро представяне и спечелена квота, но председателката не пожела да спомене имената на спортистите, като уточни, че големите ни надежди се състезават на сабя.

България е представена от 36 спортисти – по трима на оръжие, от които 12 са пловдивчани.

Състезанията ще започват от 9 часа и ще се провеждат в 13 и 14 палата на панаира. Официалното откриване ще се състои на 4 април от 18:20 часа в 13 палата, като специлен гост ще бъде една от най-важните фигури от световната фехтовка – Алишер Османов.

Входът за посетители е напълно свободен.

За автора

Вашият коментар