Великанът се изправи и змиите почнаха да съскат!

От известно време мълчаливо наблюдавам реакциите на медии и привърженици на определени клубове, относно случващото се с "Ботев" Пловдив. Настроението ми се покачва с всеки изминал ден и е много вероятно скоро да разцъфна в 24-часова усмивка. Показателно за това дали "Ботев" върви в правилната посока, освен анализа на самите ботевисти, е огромната омраза и плюене, които се увеличават с всеки изминал ден. Прекрасно!

Десет години всякаква измет се гавреше и забавляваше с нещастието на "Ботев"! Десет години знайни и незнайни отрепки си пробваха красноречието и сходни канализационни дарби, за да унижават ботевизма!

Крумовски селяни, бряговски отрепки, комунистически издънки…Такава беше картинката! Къде с по-завоалирани слова, къде директно, "Ботев" бе перманентно обругаван!

Е, всичко свърши! "Ботев" се изправя и е време да се прибирате по дупките си!

Последните залпове на омраза и гнус, като краен продукт на психическото разстройство, бяха по повод подписката на ботевистите и желанието за започване на новия сезон в "Б" професионална футболна група! Тази помия, в сглобка с фразите "нов Ботев", "Ботев 2010" и т.н, е последният стон на жалеещите за христоловата ера!

По повод подписката мога да изразя личното си мнение, че това беше неправилен ход, не за друго, а поради простата причина, че тя даде възможност на всякаква сволоч да се упражнява на гърба на "Ботев". На всички е ясно, че въпросната подписка няма никаква юридическа стойност, а е чисто морален акт, с който да се покаже отношението на пловдивската общественост към "Ботев", но за неспящите от омраза към жълто-черните, това бе възможност да плюят и демагогстват за пореден път!

"Ботев" заобикалял законите? "Ботев" бил държавен клуб? Цялата му история говорила за протекции и подпиране?

Смешници! Повече от десетилетие едно недоразумение от човешки произход се гавреше с "Ботев"! Клубът бе сринат до основи, но тогава никой от вас не отваряше дума за комунизъм и лобита! Беше удобно, нали? Омразният "Ботев", този "Ботев", който малцина над 15-годишна възраст са виждали да губи от любимия им отбор, бе смачкан в калта! Неземна радост и щастие!

Господина Христолов и всички останали, които разсипаха "Гордостта на Тракия", бяха ухажвани, възхвалявани и обгрижвани!

А сега? Сега има реалната опастност кошмарът да се завърне!!! Страшно, нали!?

Голям шок е в главите на мразещите, възможността "Ботев" да започне от "Б" група! Е, господа, на мен лично изобщо не ми пука от коя група ще стартират любимците ми! Да, ако съществува законен вариант да се започне от "Б", ОК! Ако пък не, пак ОК! Схванахте ли сега? Никой не иска да лъже държавата, БФС или когото и да било друг!

"Ботев" не е партиен орган! "Ботев" не е футболен Франкенщайн!

"Ботев" е революция! Революция, която започна с градене буквално от нулата! Ентусиазмът в ботевистките редици е огромен, защото хората виждат, че всичко зависи от тях!  За първи път!

Омразата, която изливате върху "Ботев", в желанието ви "Ботев" да го няма и да е смачкан, ще се върне към всички вас, като бумеранг! В живота всичко се връща и всичко се плаща!

Най-големите грехове да е имал през съществуването си пловдивският футболен колос, то той ги е изплатил с лихвите през последното десетилетие! А сега, сега дойде времето за връщане към автентичността на ботевисткия дух и гордост!

 

На вас ви остава само да се молите "Ботев" да не успее!

Позитивно, нали?

За автора

Вашият коментар