Английската е новият шампион по футбол в Пловдив (СНИМКИ)

Учениците от 11 и 12 клас на ЕГ „Пловдив“ са новите шампиони по футбол в междуучилищното първенство при най-големите. На финала, който се игра днес от 11:00 часа на стадион „Пловдив“, отборът на Английската победи връстниците си от ТЕТ-а след изпълнение на дузпи и с общ резултат от 4:2 вдигна купата на Пловдив.

Резултатът бе открит от ПГЕЕ с гол на Радослав Апостолов. но съперникът от Английската се върна с попадение в края на полувремето дело на Божидар Мирчев. Така приключи и редовното време на срещата, която се реши, чрез изпълнение на 11-метрови удари. При тях учениците от ЕГ „Пловдив“ успяха да реализират първите 3 попадения, за разлика от съперника, който вкара само 1 и пропусна останалите три.

Утре,  за първо и второ място при по-малките ще играят СОУ “Св.Климент Охридски” и СОУ “Черноризец Храбър” от групата на 5 – 7 клас.

Ученическите игри се провеждат ежегодно със заповед и правила от Министерството  на образованието и Министерството на спорта със съдействието на участващите общини. Състезанията са в осем вида спорт – баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и шахмат в четири етапа. Първият етап е вътрешно–училищни и общински, втория – областни, трети – зонални и четвърти етап – финални републикански състезания.

 

За автора

Вашият коментар