Ботев Пловдив се включи в кампанията „Ден без жертви на пътя“

ПФК „Ботев“ се включи в кампанията в подкрепа на Европейския ден без жертви по пътя

Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция, като тази година се провежда под мотото „НАМАЛИ, СПРИ! СПАСИ ЖИВОТ!. Целта е да се обърне внимание на водачите на моторни превозни средства да са по-внимателни и отговорни зад волана.

Представителният „жълто-черен“ тим и деца от клубната академия бяха посетени от представител на МВР в края на миналата седмица, който ги запозна с тревожните тенденции в злополуките по пътищата и мерките, които могат и трябва да бъдат предприети за по-голяма безопасност.

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, ще се проведе ще се проведе операция EDWARD – European Day Without A Road Death. Целта е в този ден по пътищата в Европа да няма загинали хора. Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя.

Днес „жълто-черните“ се изправят срещу Локомотив Горна Оряховица в първия си мач за Купата на България.

Срещата от 1/16 финалите е от 20:00 часа на стадиона на Локомотив, като победителят ще се реши в една среща. В състава на „канарчетата“ отново няма да видим звездата Тодор Неделев, който лекува контузия. Техничарят трябва да се завърне в игра още следващия двубой, който ще е срещу градския съперник от Локомотив в мач от 10 кръг на „А“ група.

Двубоят ще се играе пред празни трибуни, заради наказание на привърженици на най-стария отбор в България след мача с Левски (2:1).

ОЩЕ снимки след спечелването на първата Купа този сезон за Ботев – вижте ТУК

 

Вашият коментар