Пловдивската Нощ на учените предизвиква малки и големи с интересна програма

Събитията, част от програмата на Европейска нощ на учените 2017, ще се проведат едновременно на 29 септември, петък, в над 250 града в Европа и по света. В инициативата ще се включат и 11 български града, което е повече от всякога преди.

Българската програма е обединена от проекта „FRESH“, чийто основна цел е подобряване на общественото разбиране за науката и по-голяма ангажираност на научния свят към проблемите на обществото.

Пловдивската Нощ на учените ще се проведе от 18 до 22часа, в Институт по зеленчукови култури „Марица“ и Медицински университет – Пловдив. В Института по зеленчукови култури ще имате възможност да научите много любопитни подробности и факти за семейство Картофови (Solanaceae), което обхваща икономически важни видове използвани за храна (домати, картофи, пипер и паладжан), за медицински цели (беладона, татул, бленика), както и такива с декоративна цел (петунии, физалис). Ще се проведе и среща със стипендианти на ЕК – разговор на тема: „Как спечелих стипендия и какво надградих чрез нея към моя професионален опит”. Участниците ще имат възможност да участват във  викторина, попълване на въпросници, дегустация на зеленчуци – сортове на ИЗК Марица и др.

В Медицинския университет два отбора от изтъкнати гост-учени, асистенти и студенти ще представят две противоположни тези и визии за развитието на човека. Награждаването на отбора победител ще започне в 18 часа.

Вашият коментар