„Фондация Жълто и Черно“: Пловдив се изправи, нито крачка назад!

От „Фондация Жълто и черно“ излязоха с официална позиция по повод събитията, случващи се покрай строежа на стадион „Христо Ботев“, като изразиха ясно пълната си подкрепа към всички структури, борещи се домът на „канарчетата“ да бъде изпълнен така, както е по проект.

Ето какъв е и пълният текст на изразената от Фондацията позиция:

На вниманието на жълто-черната общественост:

Уважаеми ботевисти,

На 22 януари 2023 година в град Пловдив се проведе знакова среща на жълто-черната общност, касаеща изсветляването с конкретни данни на реалната ситуация и моментното състояние на строящия се вече 10 години стадион „Христо Ботев“.   

Организаторите на събитието от Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и обединени фракции BULTRAS показаха и разясниха в детайли множеството лъжи, напразни обещания и безотговорност, касаещи нашия дом – „Колежа“.

„Фондация Жълто и Черно“ адмирира положените от всички изброени структури усилия за разобличаване некомпетентността и безхаберието на отговорните за дострояването на стадион „Христо Ботев“ оторизирани за това лица, като се присъединява изцяло към оправдания гняв на жълто-черната общност.

Считаме, че десетте години безвремие, в които ботевистите проявиха изключително търпение към всички онези, обещаващи и лъжещи непрестанно, са вече в миналото.

Убедени сме, че засилващият се обществен натиск към възложител, изпълнител и надзор на стадион „Христо Ботев“ е единственият гарант за това, че същият ще бъде достроен без компромиси в качеството, като бъдат пресечени веднъж завинаги променящите се през няколко месеца нужни за целта средства.

Вярваме искрено, че Пловдив, като град с хилядолетна история, заслужава да има адекватна за 21 век спортна инфраструктура, която да се превърне в образец за всички останали градове в страната.

Гордеем се с факта, че Пловдив се изправи в защита на един от своите символи и нямаме съмнение, че борбата ще бъде доведена до успешен край.

„Фондация Жълто и Черно“

За автора

Вашият коментар