Ботевистите поискаха замразяване на плащанията за „Колежа“

Феновете на „Ботев“ настояват кмета на Пловдив Здравко Димитров да замрази веднага плащанията по Колежа, докато не бъдат изчистени всички нередности. Както е известно, на 22.01.2023 г. КПБП, сдружение „ПФК
Ботев” и БУЛТРАС дадоха съвместна пресконференция, на която информираха обществеността за открити
множество смущаващи факти и обстоятелства, свързани с обществената поръчка за довършване строителството на стадион „Христо Ботев”. Сега привържениците настояват в отворено писмо за спиране на плащанията до изясняване и изчистване на всички нередности.

Ето какво гласи изпратеното до градоначалника писмо:

До

Г-н Здравко Димитров

Кмет на Община Пловдив

Уважаеми г-н Димитров,

На 22.01.2023 г. КПБП, сдружение „ПФК Ботев” и БУЛТРАС дадоха съвместна пресконференция, на която информираха обществеността за открити множество смущаващи факти и обстоятелства, свързани с обществената поръчка за довършване строителството на стадион „Христо Ботев”.

В тази връзка и предвид големия обществен интерес, както и опасността от неправомерно разходване на обществен ресурс, който впоследствие не може да бъде възстановен, Ви призоваваме незабавно да разпоредите прекратяване на всички разплащания към изпълнителя на обществената поръчка ДЗЗД „Колежа” до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая.

Очакваме да разпоредите вътрешна проверка въз основа на изнесените факти и обстоятелства, резултатите от която да обявите публично.

С уважение:

КПБП, Сдружение ПФК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

„Фондация Жълто и Черно“: Пловдив се изправи, нито крачка назад!

Пловдив осъмна с тапети срещу Зико, Райчев и ко

Феновете на „Ботев“ с отворено писмо до общинарите за „Колежа“

Скандал с „Колежа“ – пускат за феновете само сектор „А“ и „В“

Откраднаха детските ни мечти, време е да се изправим!

За автора

Вашият коментар