Капана фест или нека си вали, аз се боря докрай (СНИМКИ)

В рамките на 3 дни Капана фест стана арена на здрави сблъсъци

Силни мъже от различни краища на България показваха физическа издръжливост в първият Crosshit games този уикенд под тепетата. Домакин на събитието бе Move team, с подкрепата на Titan fitness, които изградиха истинска спортна площадка в сърцето на Пловдив по време на поредния Капан фест, който започна от 1-ви юни и трябва да завърши тази вечер.

Същинската част на ставащите все по-популярни тренировки на открито със собствено тегло започна от 10:00 часа в събота с квалификационна част, а истинската битка за издръжливост бе от 16:00, когато се състояха и финалите. В състезанието се включиха 30 момчета, които трябваше да се справят с различни упражнения за издръжливост.

Самият край на турнира бе изненадан от сериозна градушка и за малко да провали шампионския устрем на мъжете. За учудване на зрителите и феновете на силните усещания обаче състезателите не мръднаха от спортната площадката и заедно със съдиите довършиха битката до край. Повече от 20 минути те вдигаха тежестите под силния дъжд и правиха упражнения на хлъзгавите лостове, а след края те бяха аплодирани от конкурентите си и хората, които се скриха под шатрите. Този вид спорт за пореден път доказа, че освен мерене на мускули и сила, е важен и психологическия момент на доказване и себераздаване.

 Очаквайте видео от целия Капан фест!

За автора

Вашият коментар