Пловдив танцува под дъжда (СНИМКИ)

Пловдивчани отново танцуваше под звездите този уикенд

В късния съботен следобед на булевард “Цар Борис Трети Обединител" и площада пред Община Пловдив се превърнаха в открити сцени за улични и латино танци по време на второто издание на танцовата фиеста. Проливният дъжд и градушка, които се изсипаха непосредствено преди старта не можаха да охладят ентусиазма на участници и организатори и програмата се проведе по предварителен план.

Стотици танцьори и хореографи от различни школи танцуваха върху 3 движещи се открити платформи, които преминаха бавно през града и привлякоха към купона дори случайни минувачи. Минавайки покрай квартал “Капана” десетки участници в “Капана фест” приветстваха шествието. Особен колорит на карнавала прeдадоха солидната група рокери от пловдивски рокерски клубове, както и полицейските мотоциклети с включени светлини, които ескортираха шествието. Движението по булеварда беше временно блокирано, но шофьорите не се сърдеха, а се радваха и приветстваха танцьорите с клаксоните си.

Танцьорите на платформите преминаха през целия булевард „Цар Борис Трети Обединител” от Панаира до хотел "Рамада" (Тримонциум) и карнавала продължи с шествие по Главната улица до фонтаните пред община Пловдив, където беше сцената на събитието.

Пловдивчани се радваха на два часа танцов карнавал в сърцето на града с много латино ритми, народни танци и танцьори по хип-хоп, съвременни, улични и модерни танци, суинг, както и най-популярните латино стилове – салса и бачата и разбира се латино фитнесът, който покори света – Zumba.

Сезонът на танците в Пловдив ще продължи следващия уикенд с 12-ти танцов фанта фестивал, който се открива на 10.06. от 21 часа в голямата зала на Дома на културата “Борис Христов". Фестивалът, който ще събере най-добрите танцьори и инструктори по латино танци от цял свят ще има и ярка развлекателна част.

Във втората фестивална нощ – на 11 юни – събота от 21 часа пловдивчани ще могат да станат зрители на най-добрите и атрактивни танци от уникалното танцово шоу на танцьорите от Денсинг старс и Денс Стейшън. Шоуто “Нощта на Оскарите” се игра неотдавна – на 27.05. в пълната Зала 1 на НДК и заслужи възторзите и аплодисмените на софийската публика.  

Видео от първото издание на фестивала:

В подкрепа на инициативата се включиха клуб „Библиотеката” и големите танцови школи в града.

Още снимки от фестивала може да намерите в сайта на музикалните събития в Пловдив – Plovdivclubs.com

СНИМКИ от първото издание на фестивала през 2015-та година може да видите ТУК

Фотограф: Деян Романов

За автора

Вашият коментар