Plovdiv Throwdown – силата на духа преди всичко и всички (ВИДЕО и СНИМКИ)

За втора поредна година Пловдив стана домакин международно състезание по методология функционален фитнес Plovdiv Throwdown

Бързина, сила, издръжливост, неимоверна психика и техника са само малка част от компонентите, които трябва да притежава победителят на Plovdiv Throwdown

Чужденците впечатлени от качествата на българските спортисти, не спират да ни хвалят два дни след края на събитието в Пловдив 

След Варна Пловдив стана вторият град в България, който не само се старае да поддържа световно ниво в този вид спорт, но и го прави по безупречен начин. Доказателство са атлетите и треньорите от MOVE TEAM, които дадоха всичко от себе си, за да може в продължение на два дни (22 и 23.09) Гребната база и Атлетическия стадион да се превърнат в арена на здрави сблъсъци между истински титани на спорта и физиката.

Голямата награда за организаторите и спонсорите на това зрелище обаче бе огромният интерес, който предизвика Plovdiv Throwdown. Двойно повечето ентусиасти от 2017-та година, дошли от различни краища на света от цели  11 страни, се включиха в  борбата за титлата, която е перфектната комбинация между сила, издръжливост, бързина, психика и техника.

Битката в отделните дисциплини бе изключително атрактивна, като участниците бяха разделени в две категории – Scaled (аматьори) и RX (професионалисти), мъже и жени. Купите и медалите отново потеглиха за София, при момчетата от Crossfire София, които отново се оказаха най-подготвени в края на неделния ден.

Победител за 2018та година в категорията Man RX1 (професионалисти) мъже стана Ставри Ставрев от Crossfire София, а негов подгласник стана победителят от варненското издание през юни полякът Мачей Виерзбовски,а  трети се нареди Николай Митков отново от силната софийска школа на CrossFire. Победителят получи голямата награда от 1000 евро, а подгласниците му съответно 600 и 400.

При жените в категория Woman RX2 (професионалисти) за втора поредна година най-силна бе Елина Пашаланова от Варна, втора стана Марина Ганева от GymMarina Пловдив, а трета на почетната стълбица се нареди Мария Найденова от Move Team Пловдив.

В категория Man Scaled (любители) борбата също бе доста успорвана. Победител стана сръбския атлет Стефан Букемира от Crossfit Победник, втори се нареди Марин Димитров от SP Tranning, а трети е Стефан Гатевски от школата на Димитър Шпатов FFC681.

При жените в scaled отново първото място бе спечелно от Победник Белград, като Мария Ивезич изпревари по точки Аделина Григорова от CrossFire и Севилджан Караилиева (Raroteam). В двете категории победителите си тръгнаха с по 500 евро, за вторият наградата бе 300, а останалият трети състезател бе сюрпризиран с 200 от европейската валута.

През двата дни претендентите за приза влезнаха в сериозна битка, която си пролича още в първите минути на съботния ден. Организаторите от MoVe Team за първи път въведоха „теглене на шейни“ в различните серии, заедно с бягане по трасето на Атлетическия стадион.

Победителят бе излъчен на принцип от модерния петобой и лекоатлетическия десетобой с най-висок сбор от всички дисциплини. Спортистите бяха разпределени в осем състезателни коридора, съответно по 8 човека и трябваше да се справят с 5 състезателни комплекса. В края осемте с най-добри резултати преминаха през шести финален комплекс. Упражненията бяха разделени за време, за които се гонеше максимален брой повторения на група, други за силови дисциплини с еднократно вдигане на максимална тежест. Участниците трябваше да се преборят още и с комплекси, в които трябваше да покриват норматив, отново за определено време.

2019 година ще е още по-силна, по зрелища, а това, което замисляме е състезанието да се проведе на няколко локации в Пловдив, обещаха за mediacafe днес организаторите Момчил Лупов и Виктор Колев. 

За музикалното озвучение се погрижиха момчетата от No Crew, осветлението не осигурено от CUE Rentall, а за видеото се погрижи 4K Studio. 

Очаквайте още много снимки и видео от зрелищното състезание под тепетата през двата дни!

  • СНИМКИ от състезанието през 2016-та година по време на Капана Фест, може да видите ТУК
  • СНИМКИ  и ВИДЕО от първия Throwdoun под тепетата през 2017-та може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар