Лили Сотирова представя своята изложба-живопис „Етапи живот“

За първи път в Пловдив художникът, моден дизайнер и поет – Лили Сотирова представя своята изложба-живопис „Етапи живот“

За първи път Пловдив посреща творчеството на младата художничка, моден дизайнер и поет – Лили Сотирова. Броени дни преди излизане от печат на първата й стихосбирка, тя ще представи своята изложба-живопис под надслов „Етапи живот“. Официалното представяне ще се състои на 29 септември (събота) от 18:30 часа в Експозиционната зала на Пловдивски Културен Институт.

„Картините са абстрактни, в някои от тях присъстват насечени линии и усещанията на душата – търся финес, както в студените тоналности, така и в топлите багри. Чрез всяка картина всеки може да достигне до своите собствени търсения и осъзнавания.“, споделя талантливата художничка.

Лили Сотирова, която е дъщеря на известната музикална изпълнителка Диана Дафова, е позната на аудиторията най-вече с творческите си изяви в живописта. Нейни картини са притежание на частни колекции в Холандия, България, Франция, Италия  и САЩ. От 2003 година участва в редица съвместни изложби, а в Пловдив предстои нейната седма самостоятелна изложба.

Входът за официалното откриване на „Етапи живот“ е свободен.

Картините ще бъдат на разположение на пловдивчани и всички гости на града в Експозиционната зала на Пловдивски Културен Институт до 19 октомври 2018г.

 

За автора

Вашият коментар