Снежна надпревара за деца с Йордан Йовчев и ВК „Марица“

Двете най-големи инициативи за балансирано хранене и активен начин на живот на Нестле – Живей Активно! и Нестле за по-здрави деца – обединяват сили, за да вдъхновят все повече деца да се движат през цялата година и да не забравят спорта дори и през студените зимни дни. На 6 март в Пампорово (Студенец) към тях ще се присъединят българските шампионки от волейболен клуб „Марица“ и специалистът по лечебна гимнастика Маруся Иванова, които ще покажат, че активният начин на живот от най-ранна детска възраст е не само полезен, но и много забавен особено през зимата. По същото време на Витоша (х. Алеко), Йордан Йовчев ще води надпреварата с шейни за деца и семейства.

Организаторите ще предоставят възможност за безплатен ски урок за деца в планинския курорт. Маруся Иванова ще напомни колко е важна загрявката преди спорт със специална детска програма, която включва гимнастика на открито. За децата, които предпочитат по-нестандартните зимни забавления, ще има състезание по мечешко и рачешко бягане на сняг. Малчуганите ще имат възможност да се впуснат в надпревара с шейни  и на двете зимни локации. В Пампорово специални гости на състезанието ще бъдат волейболистките от „Марица“, а на Витоша олимпийската легенда Йордан Йовчев. Не на последно място, с фокус върху развитието на креативността на децата, има организиран конкурс за най-забавен снежен човек.

„Знаем, че спортът от най-ранна детска възраст е много важен за здравото развитие на децата. Ние самите го практикуваме от малки и въпреки че тренираме основно в залата не пропускаме възможност да излезем и да спортуваме на открито и през зимата. Вярваме, че дори обикновената разходка в планината с цялото семейство помага да се заредиш със слънчев витамин и да поддържаме заедно с децата добрата си форма през зимата. Това ни вдъхнови и да станем част от Нестле за Живей Активно!, защото така можем да мотивираме повече деца да се радват и на зимните спортове и да бъдат активни“, споделиха шампионките от ВК „Марица“.  

През 2020 г. инициативата проведе първия по рода си зимен формат в Боровец, в който се стотици българи излязоха на пистите и спортуваха активно. В зимното събитие се включиха олимпийската шампионка Екатерина Дафовска и Българска федерация по биатлон, шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, волейболистите Владимир Николов и шампионките от ВК „Марица – Пловдив“, сноубордистката Александра Жекова и най-добрият скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов.

За автора

Вашият коментар