Трениращите майки… с детски колички (ВИДЕО и СНИМКИ)

Спорт за всички, по всяко време независимо от обстоятелствата

Най-новата тренировка за майки, които не искат да оставят спорта на страна, бе демонстрирана в Пловдив вчера

Майки с колички обраха погледите нa десетки минувачи и още много ентусиасти станали част от детския празник „Пловдив за децата“, който се проведе вчера в Цар Симеоновата градина. Оказа се, че за младите майки въобще не е трудна новата тренировка показана от инструкторите, защото това е част от ежедневието им. Те правиха физически упражнения под егидата на сдружение „БГ Бъди активен“ и WOW gym, а събитието бе част от празника по случай 2 години от избирането на града Европейска столица на културата през 2019.

От „БГ Бъди Активен“, които са и традиционни организатори на Move week в България, споделиха за mediacafe.bg, че това е било едно от най-посетените събития, в което участие са взели стотици деца. Със същия ентусиазъм коментирха и хората от Фондация „Пловдив 2019“ изминалия спортен полуден,  в който имаше различни игри, танци, спорт, карате занимания и интересни предизвикателства.

В градината бе инсталирано и огромно „Не се сърди човече“, а децата можеше свободно да рисуват на асфалта, както и да се състезават със собствени тротинетки и ролери. Най-интересно обаче се оказа състезанието със за родителите – гимнастика за майки с бебета и надпревара с колички.  

Вижте кратка част от събитието от следващото видео:

 

Вашият коментар