Когато един балетен концерт съюзява артисти от различни възрасти (СНИМКИ)

Балетът може да е съюзяващо звено между различните възрасти. Доказва го концертът по случай 10-годишния юбилей на танцово студио „Magnifique“ , който се състоя на 2 юли в Дом на културата „Борис Христов“. Над 130 изпълнители от всякаква възраст се качиха на сцената, за да демонстрират таланта си.

Водещи на събитието бяха Любомира Петрова и Цветан Цветков – членовете на Duo Dominanto, а специални гости бяха солистите от балетната трупа на „Държавна опера – Пловдив“ – Аманда Роха и Алфред Яго.

Спектакълът започна с бейби балет и продължи с фрагменти от балетните спектакли „Спящата красавица“, „Есмералда“, авторски хореографии, съвременни хореографии на Амедео Джунта, изпълнения на децата от „Госпожа Опера“ и други. Много от децата стъпиха на сцената за първи път. Имаше и специален фото кът, на който всеки можеше да запечата момента.

„Концертът мина много добре, без проблем. Децата се постараха, а обратната връзка от родителите беше въодушевяваща. Всички виждат, че сме надградили и подобрили уменията си и организационно, и технически, и изпълнителски. Публиката ни също се увеличава. Тази година надминаваше 400 души, което е сериозно постижение за концерт на балетна школа. Това означава, че все повече хора подкрепят балетното изкуство, а именно в това е смисълът на целия ни труд – да оставим следа и да предизвикаме емоция в публиката“, споделя Нора Маршаха – основател и ръководител на студиото.

Това е третото събитие за сезона, след благотворителния концерт в помощ на „Нощ на Ангелите“ на 29 април – инициатива, която ще се превърне в традиция.

Концертът завърши с музикални поклони, в които всеки ученик имаше своя звезден миг. Всеки участник получи специални подаръци и грамота за отлично представяне. Грамоти за висок професионализъм бяха връчени и на членовете на екипа на танцово студио „Magnifique“. Краят бе поставен от музикален поздрав за годишнината на студиото и голяма торта, която да запечата този богат танцов празник.

Концертът се осъществява с подкрепата на шеф Росен Чакъров от „Кулинарна лаборатория“, Микеле Санторели, Държавна опера – Пловдив, Daisy, Fresh, ателие Меравел, Bella Beauty – Изабела Босева, Yana art. Медиен партньор – MediaCafe.bg.

Фотокредит: Андрей Джамбазов

За автора

Вашият коментар