Katatonia проведоха единствения си концерт за 2021 в Пловдив

Шведите от Katatonia смаяха публиката с концерта си през изминалия петък.

Събитието се проведе на 17-ти септември в Античен театър Пловдив и беше единственият осъществен концерт за тази година. Самата група сподели:

Tова е първото ни шоу от 18 месеца насам и е страшно вълнуващо!

Tова вълнение определено се усещаше във въздуха. Фенове от страната и чужбина “окопираха” града дни преди самото събитие. Музикантите потопиха гостите в едно неповторимо двучасово преживяване. Katatonia разтресе сцената със скандинавската си мощ, а гласът на Йонас извиси духа на всички отвъд това измерение. На живо чухме едни от най-известните парчета като Criminals, Lethean, My Twin и други. Също и песни от последния студиен албум Untrodden, Behind the Blood, The Winter of Our Passing. 

Дори метеорологичната прогноза сякаш пощади събитието и нервите на всички присъстващи, за които до последно имаше редица въпросителни. Все още обаче не можем да наклоним везната, за коя от двете страни бе по-емоционален концертът: дали за феновете, които успяха да чуят своите фаворити и да пеят в един глас с тях, или за самите музиканти, които стъпват на сцена отново след повеце от година. 

Античен театър се вписа прекрасно като декор на метъл-меланхоличната музика. А светлинното шоу и настроението от публиката бяха съвършения завършек. Ние пловдивчани можем само да вметнем, че с всеки следващ концерт на тази локация установяваме с изненада и задоволство, че тя подхожда на всеки тип изкуство (и стил музика в частност).

Метъл група е създадена в Стокхолм през 91-ва година от Jonas Renks и Аnders Nyström. По доста популярен модел, групата започва като студиен проект за дуета, но нарастващата популярност ги принуждава да добавят още членове към дуото за изпълнения на живо. Извън основателите на съставът претърпява непрекъснати промени. Към настоящия момент освен основоположниците, членове на бандата са Niklas Sandin, Daniel Moilanen и Roger Öjersson. В тази колаборация чухме Кататония и ние.

Вашият коментар