Какво е да си ВИП?

Няма да се впускам в дълго тълкуване на абревиатурата Very Important Person (много важен човек), или да правя някакви дълбоки умозаключения, свързани с това как всеки е важен за поне един човек на света.

Трудно е обаче да се съглася с категоризирането на някои личности като такива, още повече да ми бъдат натрапени от комерсиална продукция по телевизията. Вярно е, че много бързо мога да натисна копче на дистанционното и да сменя канала, но самото определяне на тази персона като „много важна“ е меко казано нелогична, според моите възприятия.

Напълно съм наясно, че това е телевизионна продукция, целяща провокацията на зрителите, сблъсъка на характерите на обитателите на къщата и отчитането на висок рейтинг. Но също така, слагайки шапката „ВИП“, хората които очаквам да видя са музиканти, артисти, бизнесмени, спортисти…, но не и членове на скандална ромска фамилия.

За тези от вас, които все пак не са разбрали, става дума за сина на Кирил Рашков (цар Киро) – Ангел Рашков, който е част от обитателите на популярната риалити къща.

И тук идва дилемата, в която изпадна и нашият екип – дали сме отговорни за грешките на роднините си и до колко известността с нечисти сделки и корупционни практики те прави ВИП?

По-горе споменавам, че заслужаващите този етикет са музиканти, актьори, спортисти и бизнесмени… А разсъждавайки за бизнесмените и начините по които преуспяват голям процент от хората въобще, не мога да не си задам въпроса – Има ли „чисти“ бизнесмени в България и до колко това определя  ВИП статута им?

Всъщност, мога да отговаря само на втората част от въпроса – не го определя… Нито в България, нито в която и да било част на света популярността се определя от изконните или обществени добродетели. Известни са хора, правещи секс пред обективите на камерите, хора, ядящи нетипични неща, или такива, които просто говорят на диалект.

Убийството обаче е друго нещо… не физическото, а ценностното – в името на високия рейтинг…

Вашият коментар