ОИЦ организира открита приемна в Пловдив

Над 160 човека посетиха за два дни импровизирания специализиран щанд на Областен информационен център – Пловдив, като част от допитването „Достигнаха ли до Вас европейските средства?“ в най-големия квартал в града – Тракия,  проведено в рамките на националната кампания „Първите 7 години на България в Европейския съюз“.

Откритата приемна на ОИЦ беше ситуирана пред изцяло обновеното и ремонтирано с европейски средства СОУ „Димитър Матевски“ в Пловдив, а по-голямата част от участниците в допитването дадоха положителна оценка за реализираните европроекти в Пловдив област и ползата от европейските средства в първия програмен период.

Целта на проявата бе да се проучат обществените нагласи за ползата от европейските средства в първия програмен период (2007 – 2013 год.).

На откритата приемна екипът от ОИЦ – Пловдив представи и най-знаковите и видими за региона проекти, реализирани с европейски средства. На гражданите бе давана информация и за новия програмен период 2014 – 2020 година.

В рамките на информационния ден, експертите на ОИЦ – Пловдив изнесоха „открит урок“  за Европа пред учениците от 12 клас на СОУ „Димитър Матевски“. В него им бе представена националната инициатива „Първите 7 години на България в ЕС“, както и презентиран проекта за ученическите и студентски практики.

С това информационно събитие Областен информационен център – Пловдив продължава работата си по втората за 2013 година информационна кампания „ДА продължим ЗАЕДНО“, която се провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област.

Вашият коментар