Кога настъпва „Умопомрачение“?

Поглед през ключалката на един дом. Актова фотография. Снимка на голо тяло. Винилови плочи. Спортуващ мъж. Интериор – съвременен.Музика – техно. Храна- здравословна.

Цветовата гама е черно-бяла, тук-там се промъква и червеното. Светът на Майлс е черно-бял. „Всичко си пасва, само едно нещо не. Всичко е толкова младежко.“ Освен той. Майлс сякаш има всичко – съпруга трофей, успешен бизнес, щастливо омъжена дъщеря и една бивша съпруга. И изведнъж всичко рухва.

На сцената на Лятно кино „Орфей“ Асен Блатечки и Койна Русева се превъплътиха в ролите на двама наскоро разделили се съпрузи на средна възраст, които търсейки пътя един към друг, взимат грешни решения, поемат по грешни пътеки и понякога остават разочаровани. „Във всеки брак настъпва момент на умопомрачение.“ Какъв е в техния, поправимо ли е това умопомрачение и какво ги очаква?

Умопомрачение“ на Сам Бобрик съдържа в себе си смес от трагични моменти, големи любови, страст и желание, свобода и независимост, начало и край, живеене, умиране, живот и смърт… и всичко това поднесено със страхотно чувство за хумор. Това е един разказ за въздействието на парите, младостта и красотата, което може да бъде опустошително. Един разказ за срещите между хора от различни светове и създаването на общи такива. Едно съвременно изследване върху приемането на всеки край и всяко начало.

И най-вече…изследване върху опасния феномен жена. Трима мъже в бели потници размишляват над нелекия въпрос: Можем ли да опознаем жените? „Колкото и да си мислиш, че ги познаваш, просто не ги познаваш.“ А дали жените познават мъжете или наистина мъжете са от Марс, а жените – от Венера?  И какво остава да правим, ако не можем да ги опознаем напълно? Съвместими ли са сексът и уважението? Каква е формулата на любовта? Сериозните житейски разсъждения отново са поднесени с неповторим комедиен привкус.

Постановка за мъжете, жените и умопомрачението, което ги събира и разделя.

Вашият коментар