Медиите и Катуница, два различни свята!

На 23 септември се навършва 1 година от трагичната смърт на 19-годишния Ангел Петров от Катуница. Всички толкова ясно помним този ден сякаш беше вчера. България се разтресе за една вечер от вика на едно село, разпукаха се стените от крясъците на две майки, които загубиха двете си мъжки рожби. От това по страшно няма на Земята!
Най-интересното бе, че младежите в Пловдив, будните пловдивчани буквално заляха селото, за да свършат работата на държавните органи. Естествено веднага бяха погнати от платените медии, начело с неадекватни журналисти като Миролюба Бенатова, които уж предаваха от почернена Катуница. Питахме се как е възможна такава наглост, такова безочие?  Опитаха се да ни очернят, да покажат, че убийство не е имало пред очите на майките ни и да ни представят, за пореден път, като пияни и дрогирани хулигани, които искат само да рушат и да „безчинстват“.

Малко бяха телевизиите, които отразиха събитията от преди година точно и коректно. Колкото и да се напъват обаче, разните медийки не ще успеят да пречупят духа на младите хора в Пловдив и региона. Същите нямаше и думичка да кажат за наглото убийство на Ангел, ако не беше реакцията на българския народ.

За съжаление има множество подобни случаи из българските села, които остават нечути, за тях няма извънредни емисии и специални гости при продажника Слави Трифонов. Зверски убийства в забравени от Бога села, над 80-годишни самотни баби често запълват медийното пространство под формата на суха статистика в контраст с тъпаните, които се биха за нашата естествена реакция срещу циганския терор. Всеки е и наясно как хората там биват системно обирани и тероризирани. Досущ като във феодалната Османска империя са отношенията между хората в множество населени места в България. Българите там са изоставени от властимащите и са захвърлени на произвола на местните бейове. Последното мисля, че е най-точното определение за хора като Кирил Рашков – човек, който беше толериран от множество правителства заради гласовете, които осигурява на определени политически формации – схема, в която са намесени десетки, а може би и стотици бейове из цяла България. Е, естествено не можем да не споменем и „приноса“ на дребните полицайчета, прокурорчета и съдии, които бивайки подкупвани за по 30 сребърника години наред, си затваряха очите за случващото се в Катуница.

Нека чорбаджиите, загнездили се в държавния апарат, бейовете и продажните журналисти знаят, че наш идеал са Христо Ботев, Васил Левски,Хаджи Димитър и Капитан Петко Войвода! Нашият дух не ще бъде сломен, ние не можем да бъдем подчинени и подкупени! Противно на тяхното желание ние, младите хора от Пловдив ще останем будни българи и "черни овци" и ще се стремим към идеала на всички български възрожденци – „Свята и чиста република“!

От един пиян и дрогиран хулиган
 
На 23 септември (неделя), от 12:30 часа в Катуница ще буде обслужена панахида за загиналите момчета Ангел и Павел. Ден по рано е концерта в тяхна чест отново в селото!
За събитията от 2011 година четете:

За автора

Вашият коментар