100 годишен автомобил начело на ретро шествието в Пловдив

Повече от легендарен, автомобилът с марка „Ford T” ще плъзне изящна снага по пловдивските улици. Запознатите знаят, че производстсвото на „Ford T” започва прездалечната 1908 година и продължава до 1927 година. Въпреки това се твърди, че на седалките натози автомобил са заченати стотици хиляди американци…, но да не се отклонявам оттемата.
Това събитие ще се случи на 22 септември, а споменатия „Ford T”, произведен през 1910 година ще бъде една от 72-те машини, които ще се включат в ретро шествие из улици на Пловдив. Проявата се организира от клуб "Ретро" и в него освенавтомобили, „за цвят” ще вземат участие и 10 мотоциклета.
Заинтересуваните трябва да знаят, че ретро шествието ще стартира в 15,30 часа отпаркинга на Панаира.
Возилата ще минат по бул. „Цар Борис III Обединител", презколелото на Панаира, по бул. „България", след това ще завият по бул. „Васил Априлов",оттам с десен завой ще се отправят по бул. „Марица- юг" в посока Гребната база. Тамводачите и автомобилите ще имат около 30-минутна почивка, след което ще продължатпо бул. „Христо Ботев" през Централна гара и ул . „Иван Вазов" и ще се подредят наплощада пред бившия Партиен дом.
Самото шествие ще бъде предвождано от военен джип, произведен 1959 годинавъв, които ще има диджеи, които ще пускат ретро музика за доброто настроение напловдивчани и гости на града ни. На площада ще се проведе конкурс за елегантност ище бъдат раздадени много награди в различните класове автомобили.
Популярният инеостаряващ водещ Део ще „дирижира” шоуто. Затваряне на улици по време на парада не се предвижда, но при необходимостдвижението ще бъде контролирано от органите на КАТ.
 
 

За автора

Вашият коментар