Ще ни цакат ли с топла бира през октомври?

Кои са конкурентните сили в ключовите избирателни райони? Екипът на  smartigraphs.com ни представя своята инфографика с необходимата информация за листите на  главните заподозрени в най-ключовите райони в страната.

След лятната почивка и лежерното време по плажовете е време да разберем ще ни „цакат ли с топла бира“ през октомври? Кой и как ще ни омайва с нови обещания или ще се пробва със старителафове?

Едно е сигурно! Тази година нашите ухажори са само 25 на фона на тези от изборите през 2013, когато бяха почти два пъти повече → 45.

От инфографиката можете да видите кои са главните заподозрени в най-ключовите райони в страната. Разбирайте Битката на титаните като сблъсъкът, който се очаква в 25-ти МИР, София. Въпросът е ще успее ли Бойко Борисов да „зашлеви“ конкуренцията или Михаил Миков ще се извиси като червен феникс от пепелта на столетницата.

Не по–малко интересни са райони като Варна, където един срещу друг ще се изправят Лиляна Павлова, Ангел Найденов, Радан Кънев и новоизлюпеният политик Николай Бареков. В Пловдив и осталите два многомандатни избирателни района в София също има интересна битка между Бойко Борисов vs. Николай Бареков в Пловдив | Божидар Лукарски vs. Любен Дилов-син vs. Валери Симеонов в 23 МИР в София | Стефан Данаилов vs. Петър Москов vs. Ангел Джамбазки в последния трети район в София. В нашата инфографика можете да видите и появата на Делян Пеевски на чело на листите на ДПС в Пазарджик и Стара Загора.

Тук не трябва да забравяме ролята на преференцията.

Да, точно така! Спомняте си преференцията, нали? На 25-ти май тя беше нещо изцяло ново за българските избори и значителна част от хората, които имат право да гласуват, не разбраха точно как работи тя и впоследствие се стигна до случая на „Любимец 15“. Но за да не се стигне отново до подобни грешки на тези избори, е важно да се знае, че прагът да бъде изместен първия в листата на собствената партия е да получи поне 7% от гласовете.

Автор: Елица Хаджиева
Дизайн: Владимир Василев

Източник: smartigraphs.com/

 

Вашият коментар