Ще се събуди ли Пловдив, някога?

Докато животът през лятото ври и кипи къде ли не, то в Пловдив е точно обратното. Всичко е толкова заспало, толкова спокойно, че чак ти става страно и необичайно, как този красив стар град е толкова скромен в своите действия. Скромен, скромен, че не се трае. Всички сме толкова замаяни от слънцето, че все чакаме някой друг да ни направи живота по-интересен. И все пак, от време на време, се случва по нещо.
 
Национален Алианс за Работа с Доброволци (НАРД) организира традицонния хепанинг по случай Международния ден на младежта – 12 август в Пловдив. Тези страхотни, слънчеви хора успяха да заредят всички в градската градина с ентусиазма и енергията си в един от скучните пловдиски летни дни. Организацията на цялото мероприятие беше на много високо ниво, което подпомогна за доброто настроение.
 
Някои от състезанията бяха свързани с работа в екип, други – с артистичните заложби на участниците, трети – събудиха изследователския дух или запознаха с капоейра.
 
Кампанията по повод Международния ден на младежта в Пловдив бе планирана в унисон с ваканционното настроение и затова бе свързана с много положителни емоции. Те  се съчетаха и с научаването на полезни неща, коктейл от музика и нови приятелства.
 
В инициативата участваха представители на младежки организации от Пловдив и региона, и отбор от журналисти от пловдивски медии (включително и mediacafe.bg). Най – добре се представи отборът на ПГ по Електроника и електротехника и заслужено грабна първо място. На второ място с минимална разлика бе отборът на Зелен Пловдив.
 
 
Празникът се пренесе в заведението 

„Конюшните на царя" в Стария град, където  МСМРБ (Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите) заедно със студентския сайт за култура Mediacafe.bg организира честване на Международния ден на младежта под мото „Нашата година. Нашият глас”.

Пловдивчани имаха възможност да се  насладят свободно на няколко прожекциии на любителски късометражни филми, които бяха представени за пръв път във Варна на FUN CITY YOUTH FESTIVAL миналия месец. Водещата на събитието Емилия Трошанова (МСМРБ) представи няколко филма за Доброволчество пред културната общност на Пловдив и си пожела през следващите години младите в града под седемте хълма да се събудят, да излезнат от кафенетата и да бъдат малко по-дейни в инициативите и доброволческите акции, както и да участват във вземането на решения. Тя направи още една съпостaвка – Пловдив се нарежда далеч зад градове, като Варна и София, които са на светлини години в организиране на мероприятия свързани с младите хора.
 
И защо ли не се учудваме?
 
На сцената излезе и екипът на Sweet Me Up Boutique, който показа най-новите дизайнерски решения, обхващащи swing културата. Един страхотен завършек на вечерта с кино, музика и мода.
 
 
 
 
 
Филмите са предоставени любезно от Артин вижън.
 
Снимки от двете мероприятия вижте тук!

За автора

Вашият коментар