Бизнесът отново се среща с млади предприемачи в Пловдив

В началото на септември миналата година Пловдив спечели приза Европейска столица на културата 2019, но това не го спира да развива и своя икономически потенциал. Само преди месец се състоя Plovdiv Game Jam 2015, събрало професионалисти, студенти и геймъри в света на модерните технологии, а в изминалия уиекнд се състоя и последния Startup weekend в спортната зала на ПУ

В близките няколко седмици градът отново ще се превърне в гореща точка за предприемачество и бизнес.  На 22-и март ще се проведе и третото издание на „Първи стъпки в бизнеса“, организирано от JCI Plovdiv, което за пореден път ще насърчи младите предприемачи под тепетата. 

Първи стъпки в бизнеса“ е семинар по предприемачество, целящ да срещне професионалисти с богат практически опит със стартиращи млади предприемачи, студенти и всички, които желаят да научат повече относно различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес. 

Пилотното издание на „Първи стъпки в бизнеса“ се проведе на 1-ви март 2014 година в Ректората на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Публиката наброяваше над 100 човека, част от които бяха от други български градове.

Семинарът беше структуриран в 7 обособени теми, а сред лекторите присъстваха една от звездите на първия сезон на реалити предаването „Къртицата“ по TV7 и създателката на модната марка “Megz“ – Миглена Каканашева; дългогодишният уеб дизайнер, основател на Idit Web и създател на платформи като Impulse.bg, TopModel.bg и Yoo.bg – Георги Ангелов; и изпълнителният директор в издателска къща „Летера“ – Димитър Димитров, който сподели, с присъстващите, за ролята на успешния мениджър в една фирма. 

„Първи стъпки в бизнеса – част 2“ се проведе на 29 ноември 2014 г. отново под ръководството на JCI Пловдив, но този път в Аулата на Технически университет – филиал Пловдив. форматът бе фокусиран изцяло върху човекът предприемач, качествата, които той трябва да притежава, раждането на успешна идея, както и формирането на  добър екип. Сред гост-лекторите бяха икономистът Георги Стоев (Industry Watch) и IT предприемачът Георги Гроздев (VisComp и NET365). Също така присъства и създателката на “Vanilla Kitchen – Ваня Иванова, както и съоснователят на “pLOVEdiv“ Симеон Тодоров. Специално бе поканен и фаворитът от първото издание на семинара – графичният дизайнер Георги Ангелов (Idit Web), който представи най-новия си проект GoGo.bg.

Семинарът ще започне от 10:00 часа в Аулата на Технически университет – Пловдивс подкрепата на AIESEC Пловдив, сдружение „Младежки глас“ – Пловдив, Start-It-Smart Plovdiv, 9 Academy, Технически университет София – филиал Пловдив, ABLE и Център по предприемачество – град Пловдив.

ВИЖТЕ как премина второто събитие „Първи стъпки в бизнеса“ ТУК.

СНИМКИ от Startup weekend Plovdiv, както и победителите може да видите ТУК.

Вашият коментар