Кандидатствай за Академия за иновации 2016

За трета поредна година ще се осъществи безплатна Академия за иновации за студенти в България. Тази година, проектът ще се реализира под формата на първия по рода си в България 24 часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016.

В него, за пръв път, в рамките на „Академия за иновации 2016“, студенти, ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения на проблеми в столицата, в три категории: образование, здравеопазване и  културно и историческо наследство

На 9 и 10 юни в София Тех Парк, младежи ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите и проблеми, свързани с тях.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хекатона, в която ще се допуснат отбори, (с не повече от 10 души в екип), ще тече от 15 април до края на месец май.

Одобрените, от експертно жури 25 финални отбори, ще имат възможността да работят на 9 и 10 юни 2016 година, 24 часа, в София Тех Парк под менторството на журито и членовете на екипа на организаторите по своите демо версии, дигитални платформи, софтуерни решения и презентации на проблемите на столицата.

На 10 юни от 13:00 ч., при открити врати, в иновационния форум „Джон Атанасов“ на София Тех Парк ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2016 г. е 10 000 лв, а още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни награди.

На 9 юни, от 9:00 до 13:00 всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност в градска среда, водени от водещи международни и български експерти.

Почетен гост на изданието на „Академия за иновации 2016“, ще бъде Антони Христов, арт директор в Pixar.
 

 

За автора

Вашият коментар