Дилиян Манолов: „Не съм отгледан в Мол…“ (ВИДЕО)

Най-трудно е да се бориш с човешките предрасъдъци, споделя невиждащия Дилиян

Трудно е да се пише за Дилиян Манолов. Каквото и да напишеш, никога няма да е достатъчно за онези, които познават безкрайните му таланти, и в същото време няма да е лесно за преглъщане от останалите. Дилиян Манолов не е талантлив, той е самият талант от плът и кръв. Уменията му включват, но не свършват със: писане на поезия и проза, психология, драматургия…

Първата стихосбирка на Дилиян – „Водопадане“ вече е факт. На есен очакваме издаването и на първия му роман, а той вече завършва и втория. Но педантичността в писането, включваща многократни редакции не му пречи да намира време за останалите си занимания. Той е част от екипа на БНТ (предаването „Библиотеката“). Участва в проекта PSY talk. Пише сценарии и участва в театрални спектакли.

Ако за много млади хора се говори, че обичат да бездействат, то той е истинското опровержение. В него липсва наивността, типична за младия човек. В този смисъл, може да бъде опасен за всеки, който реши да го подценява. Дилиян е роден през 1993 г. , сами направете сметката. Учи „Психология“ в ПУ. Участва в литературен клуб към читалище „Възраждане“ с ръководител Елена Диварова. Той е невероятен оратор и гласът му звучи със силата на човек, видял много. Тук е мястото да споменем, че наистина е така.

Дилиян цял живот се бори с някои човешки предразсъдъци, защото е сляп. Но, както във всяка друга битка, и в тази е излязъл като победител. Хората остават безмълвни от неговите таланти и от духовната му сила и почти забравят за проблема му. Дилиян не е „по-малко“ човек, а „повече“ човек. Той има удивителната способност да забелязва дори онова, което не вижда, и което ние, зрящите, изпускаме. Изумителният му усет за хората го прави и добър психолог.

Дилиян е част от PSY talk, чието първо събитие се проведе в клуб „Библиотеката“ на 3-ти април. То целеше да запознае обикновения човек с методите и теченията в психологията, както и с новите ѝ открития. За сега PSY talkсе провежда веднъж месечно в Пловдив, като се планира за в бъдеще да станат по-чести срещите и да обхванат и други градове. Повече за Дилиян, за неговите бъдещи проекти и за PSY talk може да разберете от интервюто, което проведохме с него. 

„Не ме отгледаха във мол,
 не съм закърмен там.
 Аз съм ненадеждна личност,
 уличена в подривна дейност.
 Ритах топка,
 хвърлях я така,
 че да счупи някой облак…“
Из „Водопадане“

За автора

Вашият коментар