Премиера на книгата „Сляпата Вайша“ с Георги Господинов и Теодор Ушев в Пловдив

На 18 юни от 19 часа във FLUCA – австрийски културен павилион на ул. „Отец Паисий“ 38, пред artnewscafé и при лошо време – Културен център „Радио Пловдив“ ще се срещнем с Георги Господинов, Теодор Ушев и група „Котарашки“. Поводът за срещата е премиерата на печатното издание на книгата „Сляпата Вайша“ в рамките на литературния фестивал „Пловдив чете 2017“.

Разказът вече е на книжния пазар в самостоятелен том с оригинални рисунки от филма на режисьора Теодор Ушев. „Сляпата Вайша“ е публикуван за пръв път през 2001 г. в книгата „И други истории“ на Господинов и е превеждана на повечето европейски езици.

„Сляпата Вайша“ придоби голяма популярност, след като едноименният филм на Теодор Ушев бе сред петте номинации за „Оскар“ в категорията за късометражни анимации и спечели редица отличия от едни от най-големите световни кинофестивали. Музиката във филма е написана от „Котарашки“.

Разказът е за необикновено момиче, което с лявото си око вижда само в миналото, а с дясното – само онова, което ще става в бъдещето. Историята е за човека, който не може да намери своето място в едни тревожни времена.

 

За автора

Вашият коментар