За 10-та поредна година „Бизнесът в действие“ в София

3-дневният бизнес форум за младежи „Бизнесът в действие“ ще се проведе за 10-та поредна година в София на 17, 18 и 19 април в Интер Експо Център. Събитието има за цел да срещне младите хора с представители на водещи български компании. 

Организатор е международната студентска организация AIESEC, която вече повече от 20 години се стреми да развива лидерския потенциал у младите хора в България.

В днешно време, за да започнеш своята кариера, не е достатъчна само дипломата. Студентите се нуждаят от практика и поглед върху реалната бизнес среда – неща, които университета не може да предостави. „Бизнесът в дейстиве“ е инициатива както за студенти, така и за наскоро завършили, които искат да тестват уменията си и да открият възможности за кариерно развитие. Форумът включва бизнес симулации, обучения, дискусии и вдъхновяващи презентации.

„Искаме да покажем, че има достатъчно възможности за развитие в България, както и че си заслужава студентите да останат и да градят кариерата си тук“, споделиха организаторите за mediacafe.

Участие тази година ще вземат компании като PwC, Fibank, Ficosota, EY, DHL, JTI, Aurubis, TBI-Info, Заедно в час, Метрореклама.

А лекторите ще бъдат Радослав Георгиев – Хак България, Стойне Василев – собственик на smartmoney.bg и председател на БАЛФК, Том Хигинс – професионален банкер, инвеститор и предприемач.

Първият ден ще бъде посветен на успешни истории в България и уъркшопи и обучения в 4 различни панела: Бизнес, ИТ, Маркетинг и Преподаване.  А вторият ден ще е за решаване на реални бизнес казуси, които са предоставени от компаниите-участници.

Тази година част от фирмите ще приютят решаването на казуса си в своите офиси и по този начин ще бъде предоставена възможността да се докоснат до истинската работна атмосфера.  Последниия ден ще завършим с награждаване на участници и дискусия на тема „ Как да изградиш бъдещата си кариера в Българя“

А като допълнени на 1 април в ректората на Софийски университет ще се проведе Панаир на компаниите-участници, където всяка една от тях ще представи информационен щанд.

Регистрацията ще бъде отворена от днес – 6 март и е напълно безплатна. Повече информация относно събитието ще може да намерите на сайта bip.aiesec.bg

Вашият коментар