Конкурсът „Най-добър млад предприемач” стартира за 7-ма година

За седма поредна година стартира конкурсът „Най-добър млад предприемач на град Пловдив”. Началото беше дадено със среща на заместник-кмета по „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков със студенти от Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ). 

Според правилата и условията за участие всеки жител на Пловдив между 18 и 33 години може да кандидатства само с един проект, в който накратко да опише своя бизнес план, като не трябва да надвишава 25 страници. 

„Община Пловдив е единствената, която организира такъв конкурс и то за 7-ма поредна година. С провеждането му ние даваме шанс на младите хора в Пловдив да реализират своите добри бизнес идеи”, обясни накратко Георги Титюков на първата среща за конкурса тази есен пред студенти от ВУСИ.

„Практиката показва, че нашата подкрепа осигурява реализация на онези инициативни младежи, които имат виждане за своето бъдеще и знаят как да го направят. Тук идва нашата роля да ги подпомогнем финансово за това”, сподели още той.

И тази година е предвидено да има награден фонд , като за спечелилия I-во място той е – 7000 лева, за II-ро – 4000 лева, а за двете III-ти места са предвидени по 2000 лева, сподели зам.-кмета. За най-младия участник, представен от ВУСИ, е осигурена парична награда на стойност 1000 лева от самото висше учебно заведение. Съставът на комисията, която оценява идеите, включва представители на Община Пловдив, журналисти, членове на студентски и академични съвети, експерти от IT сектора.

„През последните години наблюдаваме тенденция, според която бизнес плановете, които кандидатстват в конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив”, стават все по-интересни и атрактивни”, заяви още Титюков пред студентите.

Датата, до която желаещите могат да кандидатстват със своите бизнес  идеи, е 22 януари 2016 година.

 

Днешната среща бе първата от поредица информационни инициативи, като предстоят още и със студенти от останалите висшите учебни заведения в Пловдив, както и с ученици от Националната търговска гимназия.

Повече информация за конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив” може да видите, публикувана на сайта на Община Пловдив в категория „Спорт и младежи дейности”.

Повече за победителите от 2015-та година може да видите ТУК.

СНИМКИ и Видео може да видете ТУК

За автора

Вашият коментар