Ателие Кратун с Cartoon съживява любимите детски герои в Нощта на театрите

Куклен театър Пловдив представя интерактивния спектакъл „Децата на Хамелн“  като част от програмата НОЩ НА ТЕАТРИТЕ ‘2015.

За малките почитатели на Мелпомена, които знаят или сега ще научат, че театърът съживява, от 13 до 17 ч. във фоайето на театъра е подготвено ателие „КРАТУН С CARTOON”. Децата ще  може да съживят с рисунка и декорация върху кратунки любими театрални или анимационни герои, цветни фигуративни мотиви. Групите, водени от прекрасните ни сценографи и асистенти от Национално училище за сценични кадри, започват на всеки час от 13 до 16 ч. и включват до 12 деца, с предварително записване през сайта на Кукления театър

Посланието на инициативата е „Актьорът трябва да гори на сцената, но сцената не трябва да гори“.

За трета поредна година Нощна театрите кани всички почитатели на театралното изкуство по един специален начин да се докоснат до него, когато градовете се превръщат в „сцени” и за няколко часа животът придобива други измерения и се насища с особен артистичен смисъл.

Спектакълът за пораснали „Децата на Хамелн” е приказка за Нещото, което е неотстъпно до нас, в чиято сянка минава нашият живот, като смесица от силуети, пътешествия и загадки, които оживяват, за да ни дадат рецепта как да продължим да живеем. Това е една сюрреалистична заигравка за младата публика, с която я провокираме да вземе участие в процеса на изграждане на спектакъла-живот.

Нощ на театрите е събитие, посветено на театъра, на всички, които са отдадени на театъра, на всички които обичат театъра и имат симпатия към това изкуство.

Проявите в Държавен куклен театър Пловдив са с платен вход.

За автора

Вашият коментар