Plovdiv Academy – нова възможност в IT сектора

Живеем във времена с огромен избор и неограничени възможности и ако не използваме тези възможности, никога няма да разберем какво пропускаме

Нови възможности и хоризонти открива пред нас една от първите и бързоразвиващи се софтуерни академии под тепетата – Plovdiv Academy. Нейната основна цел е да участва активно в развитието на IT индустрията в града, като работи усилено за създаването на нови IT специалисти и усъвършенстването на вече съществуващите такива. 

Plovdiv Academy провежда курсове по програмиране, както за начинаещи, така и за напреднали. Допълнително, ще се провеждат и специални събития с гост-лектори в сферата на онлайн предприемачеството, продажбите, дигиталния маркетинг, маркетинга и бизнес присъствието в социалните мрежи, оптимизацията за търсачки (SEO), успешен freelancing, „soft“ умения и други.

Подходящи курсисти за академията са както хора без или с малък опит в информационните технологии, които искат да се квалифицират или преквалифицират, така и хора, които вече работят в IT сферата и искат да научат новостите в използваните от тях технологии.

От Септември стартират курсове на следната тематика:

В близко бъдеще, ще започнат и курсове за Java, front-end технологии за напреднали, създаване на мобилни приложения за iOS, системна администрация, QA тестване (ръчно и автоматизирано) и други.

Самите лектори в Plovdiv Academy са доказани професионалисти, които и към днешна дата се занимават с програмиране, използват най-новите технологии и следват най-добрите практики в своята област. Те ще показват на курсистите нещата „от кухнята“ и как те се случват на практика в реална работна среда. За разлика от традиционните занимания в университетите, в академията е заложен доста голям процент на практически занимания. В края на всеки курс, участниците ще имат по един завършен проект от самите тях, който ще могат да добавят в своето портфолио при търсене на работа.

Plovdiv Academy има вече съществуващи и продължава да изгражда нови връзки с IT компании от Пловдив и София.

„Ще помагаме активно на всеки един курсист, който желае да си намери нова работа в IT сектора.“, споделят организаторите на академията.

Предстои и изграждането на онлайн платформа към академията, която ще позволи на курсистите да продължават да усъвършенстват и разширяват своите знания и умения дистанционно от вкъщи. В нея ще се публикуват всички лекции в писмен и видео формат, както и допълнителни материали. Предвиждат се и инструменти за засилена комуникация между курсистите от всички минали и настоящи курсове на академията, с цел взаимопомощ и съветване по различни IT проблеми. 

Хората от Plovdiv Academy са на мнение, че възможностите в сектора са много, затова инвестирайте в себе си, в кариерата и мечтите си!

Ако имате каквито и да било въпроси, можете да се свържете с организаторите ТУК

Вашият коментар