Българска радост след първия златен медал на Световното в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Националният отбор на България по Таекуон-до отпразнува бурно първия златен медал на 19-ти Световно, което завърши днес в Пловдив. Рами Шау триумфира в дисциплината „Спаринг Индивидуално“ в категорията над 85 килограма и донесе първи златен медал за страната ни вчера /събота, 29.08/, който му бе връчен от председателя на федерацията ни Марио Богданов.  

Веднага след награждаването съотборницие на Рами запяха "Българин да се наричам, първа радост е за мен" и удвоиха щастието на младия българин. Рами от своя страна пожела да се снима с всички момчета и момичета в новата спортна зала "Колодрума".  

Заслуженото отличие на младия Рами дойде след категорична победа на финала над украинеца Адамия Баграт. 18-годишният Шау заяви след успеха си, че посвещава титлата на семейството си и на всички, които го подкрепят. Той добави, че успехът е неочакван, тъй като е допускал, че ще загуби още във втория кръг срещу руския си опонент, информира sportenplovdiv.com. Украинският отбор се представи на изключително високо ниво на това Световно извоювайки най-много медали и заслужено се нареди сред най-добрите на планетата. 

И Амалия Колева се нареди сред златните медалисти на България във втроия ден на ITF първенството. Именитата състезателка пречупи конкуренцията в дисциплината „силов тест“ и добави второ отличие към бронза си вчера в дисциплината „спаринг“.

„Честно да си призная, не очаквах, че именно в „силовия тест“ ще успея да спечеля световната титла. Представителките на Монголия и Чехия са много солидни и това е причината да съм леко изненадана, но в същото време изключително доволна и щастлива от победата си“, сподели българката.

ВИДЕО от награждаването в Колодрума и Античния театър може да видите тук:

СНИМКИ по първия ден на Световното в Пловдив може да видите ТУК.

Радостта на украинския национален отбор и представянето им с ВИДЕО може да видите ТУК.

Финалите на Античния театър вижте ТУК.

Вашият коментар