Програма на Икономическата библиотека през декември: За предприемачи, екология и Коледа

Три интересни дискусии и лекции ще се проведат в Икономическата библиотека – Пловдив през декември. В четвъртък, 4 декември, икономистите Георги Стоев от Индъстри Уоч и Петър Ганев от Институт за пазарна икономика ще разкажат за „Ролята на предприемача в икономическата наука“. Около седмица по-късно, на 12 декември – петък икономистът с опит в екологията Васил Златев ще проведе лекция на тема „Отпадък=Ресурс“, в която ще коментира дали отпадъците за една индустрия, всъщност са ресурси за друга. На 19 декември Весислав Илиев от Икономическа библиотека ще разкаже за Икономиката на коледата.

Програма и подробности за всички събития вижте по-долу. Икономическа библиотека – Пловдив се намира в центъра на града, на улица „11-и август“, на кръстовището с улица „Отец Паисий“ и „Станислав Доспевски“.

04 декември 2014 (четвъртък); 18.00 часа

Ролята на предприемача в икономическата наука

Панел 1: Предприемачът като откривател – поглед към печалбите в един несигурен свят на разпръснато знание; Лектор: Георги Стоев (ИУ)

Панел 2: Ролята на предприемача в икономическата наука – от съзидателното разрушаване на Шумпетер до бдителността за печеливши възможности на Кирцнер;  Представяне на новото издание на ИПИ – “Есета за предприемача” Лектор: Петър Ганев (ИПИ)

12 декември 2014 (петък); 18.30 часа

Отпадък=Ресурс

Въведение в сферата на ресурсно базираната икономика. Има ли в природата отпадъци или отпадъкът от една дейност е ресурс за друга? Какво представлява концепцията Distributed economies? Лектор: Васил Златев

19 декември 2014 (петък); 18.30 часа

Икономика на Коледата

Потребителските разходи не са причината за една здрава икономика, а нейно следствие.  Харченето не създава производителност.  Производителността е това, което ни кара да харчим. Заповядайте да си поговорим относно икономиката и коледните празници, както и да си разменим подаръци. Лектор: Весислав Илиев

Всички събития са с вход свободен. Повече относно предстоящите събития от този линк.

Вашият коментар