Първи стъпки в бизнеса – 4 събира младежи в Техническия

Днес, 28-ми, в Аулата на Технически университет – Пловдив, ще се проведе безплатен семинар по предприемачество, целящ да срещне хора от практиката с млади предприемачи, професионалисти от различни сфери, студенти и всеки, който желае да научи повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес.

Лекторите са успели в своята сфера професионалисти, които чрез практически съвети и личен опит ще вдъхнат увереност и нови знания на всеки начинаещ предприемач.

Семинарът е напълно безплатен, за да бъде достъпен за възможно по-голяма част от младите хора в Пловдив. Събитието се организира по инициатива на младежката организация JCI Plovdiv. Junior Chamber International (JCI) е най-голямата неправителствена младежка организация в света и има представителство в България с локални секции в Пловдив (JCI Plovdiv), София и Варна.

“След успеха от проведените три предходни семинара през 2014 и 2015 година, на които се събраха над 500 човека, можем да се гордеем с нашите организационни постижения и влиянието, постигнато върху младежката и предприемаческата среда в Пловдив. Въпреки това, подборът на лекторите на „Първи стъпки в бизнеса – 4“ ще бъде още по-амбициозен, а организацията – още по-сериозна от преди”, сподели локалният президент на JCI Plovdiv – Петър Дяксов

Ето и някои от лекторите на „Първи стъпки в бизнеса“ този ноември:

Ивайло Христов е носител на наградата в конкурса за млади мениджъри и предприемачи Next Generation. Той има два опита за собствен бизнес. Първият пропада, но го учи на много. Затова пък вторият му опит – “Комфо България”, е една от първите родни компании, които разработват приложения за Facebook. В момента „Комфо“ е отличена като предпочитан разработчик от Facebook. Сред клиентите на българската компания са гиганти като Nike, Ikea, Toyota и Seat – все компании, които се стремят да се откроят от всичко общоприето. 

Константин Василев е собственик на фирма „Лиа дизайн“, която има пет представителни шоу-рума – два в Пловдив, Смолян, Асеновград и Пазарджик. Фирмата търгува с ламиниран паркет и различни видове облицовки. На пазара на този вид настилки „Лиа дизайн“  е от 15 години на пазара и се слави с безупречна репутация сред хиляди доволни клиенти и корпоративни партньори.

Георги Държанлиев – основател на pravatami.bg, участва засилено в проектите, засягащи човешките права. Инициативата “120 000.bg“ е най-големият му принос за предприемаческата екосистема в страната и прогресивна възможност за проекта на всеки предприемач, собственик на малък бизнес и НПО. Георги притежава дълбоки познания и умения в областта на неправителствените организации, търговските дружества, уеб проектите и тяхното финансиране. През 2015 г. той получи няколко отличия:

  • Грамота “Джон Атанасов“ за проекти с голям обществен принос, връчена лично от Президента на Република България Росен Плевнелиев;
  • Награда TOYP от JCI Bulgaria в категория “Бизнес, икономика и предприемачество”;
  • Отличие като един от българските млади лидери в конкурса “40 до 40“ на Дарик.

Лалка Златанова – специалист в средствата за масова информация, с над 15-годишен опит; главен редактор и мениджър на  регионалната станция на Българското Национално Дарик радио в Пловдив. Редактор на информационния сайт Dariknews. Представител за Пловдив и региона на най-голямата интернет компания в България Net info, която обхваща над 75% от интернет аудитория в страната, с над 3 млн. потребители. Основател на първото в Пловдив и България Студио за свободни танци Dance to the max, което се развива успешно през последните 6 години.

Симеон Прусийски има 7 годишен опит като back-end програмист. През това време е работил по различни проекти от прости корпоративни сайтове до системи за онлайн хазарт и SaaS платформи. През последните 2 години се фокусира върху ръководенето на проекти и организиране на работния процес. Основател на Webrika Academy – първата IT академия в Плевен и съосновател на дигиталната агенция Startup Masters. Взима активно участие в конференции и семинари като лектор и ментор.

Местата ще бъдат ограничени. Можете да заявите своето участие тук: http://seminar.jci.bg/

Вашият коментар