Дебютант в киното от София спечели видео-конкурса на Медиакафе (СНИМКИ и ВИДЕО)

Боян Любенов, който по собствените му думи се занимава от по-малко от два месеца с видео и снимане на филми, спечели първата награда във видео-конкурса на Медиакафе на тема „Улицата. Зад ъгъла“. Краткото видео – любовно послание към град София, което той и Николай Петков са създали, събра най-много точки от 10-членното жури, което Медиакафе бе събрало. Боян присъства на награждаването в клуб „Фарго“ и прибра наградата в размер на 500 лв, грамота и подаръци от Розаимпекс, връчени му от режисьора в Драматичен театър – Пловдив Стайко Мурджев. 

Второ и трето място грабнаха екипите на Кристиян Христов и Ники Деведжиев, които си тръгнаха съответно с 300 и 200 лева от Дома на киното в Пловдив. Селекция от видеата-призьори ще бъдат прожектирани в Матера, Италия догодина.

Специалната награда за ученическо видео отиде в Константин Георгиев от 10 Ж клас на Националната Търговска Гимназия в Пловдив, който бе подкрепен от солидна агитка в претъпканият от млади хора клуб.  Той си  тръгна с ваучер за колело, което ще му бъде предоставено от фирма Maxcom.

Наградата за студентско видео и това за клип на конкурса на mediacafe бе връчено на Здравко Вангелов от АМТИИ, който получи уикенд в хотел "Тракия" в Хасково, както и награди от Photopavilion и фирма Розаимпекс. 

Останалите награди осигурени от магазини PhotoPavilion, МаxCom и Розаимпекс отидоха в останалите финалисти Вяра Емилова, Веселин Чакъров, Мирослав Трифонов, Гергана Дичева, Диана Евтимова и Алекс Шаркова.

Предстои да бъде дадена още 1 награда – тази на публиката. В тези клипчета обаче ще участват всички 40 видеа, които сме качили в специалния youtube-канал. Всеки може да гласува с like-бутона и след месец ще изберем любимецът на публиката, събрал най-много гласове, който също ще бъде награден със специална награда от екипа на mediacafe.

26 ноември за Медиакафе ще се запомни както с финала на видео-конкурса, така и с отбелязването на нашия 5-и рожден ден. Обединяването на тези две събития ни помогна да постигнем точно това, което искахме – да съберем на едно място много млади хора – и по възраст, и по дух – наши приятели през годините, с които сме работили, взаимно сме си помагали и насърчавали, всеки в неговата сфера. Клуб „Фарго“ бе пълен както за прожектирането на 10-те най-добри филма, така и за разрязването на тортата малко по-късно.

Събитието започна малко след 17 часа. След няколко думи от екипа на Медиакафе и водещия Стефан Лозанов, който представи експертното жури, 10-те най-добре оценени филма бяха показани пред гостите. Последва кратка пауза и около 19 часа бяха обявени и победителите – 4 поощрителни награди, награда за най-добро ученическо видео, най-добро студентско видео и, разбира се, призовата тройка, получили паричните награди – всички те наградени от членове на журито.

Този празник и това събитие бе просто един начин да покажем, че позитивното и оптимистично съществуване е възможно – каквото се опитваме да правим и в Медиакафе с темите, които засягаме. Както не е задължително всички новини да са свързани само с черната хроника на деня, както в повечето „най-четени“ медии, така и ежедневието ни и нещата, които вършим, могат да са добри, позитивни и полезни. Точно такива бяха и нашите гости – на които много благодарим за присъствието. Такива са и всички други приятели, които не успяха да дойдат или ние сме пропуснали да поканим, на които също искаме да благодарим за партньорствата и приятелствата, създадени и – още по-важно – запазени през тези 5 години.

Благодарим ви! 

Вижте филмите, които спечелиха:

1-во място Боян Любенов и Николай Петков "УЛИЦАТА"

2-ро място Кристиян Христов, Костадин Торков, Ивайло Иванов, Венцислав Ивов – Behind the Corner

3-то място Ники Деведжиев, Александър Будуров, Илиян Диков -"Beyond The Ordinary"

Специална награда за ученическо видео – Константин Георгиев

Специална награда за студенти и клип на конкурса – Здравко Вангелов 

Останалите призьори: 

  • Вяра Емилова 
  • Веселин Чакъров
  • Мирослав Трифонов – 50 лева 
  • Гергана Дичева – 50 лева 
  • Диана Евтимова
  • Алекс Шаркова 

Всички филми от конкурса за кратък филм на тема "Улицата. Зад ъгъла" може да видите ТУК.

Очаквайте през 2016-та година втората част на конкурса "Улицата"!

Вашият коментар