Запознайте се с Николета и Елена – сладките момичета от Капана (СНИМКИ)

Те са само част от цветния и разнообразен свят на Капана Фест 2016, за който ви разказваме и на който ставате свидетели в изминалата седмица 

Само че техният свят освен това е и вкусен…

Намирам ги усмихнати, стоящи зад красива маса, отрупана с чудно изглеждащи кексчета и сладки. Първата ми мисъл, естествено, е колко от сладките ще мога да погълна, преди да ме застигне угризението. Стигам до двуцифрено число и решавам, че е време да спра да мечтая, а да ги разпитам и накарам да издадат своите тайни на печенето.

“Всъщност, тайната е една, много любов”, споделя Елена, а Николета бързо добавя: “И малко набухвател.” И двете са студентки в УХТ Пловдив на по двайсет години. Елена работи от година и половина в едно от малкото напълно младежки заведения за бързо хранене Tоаsty (да не кажем единственото), а именно то им подава ръка на двете да стартират свое начинание именно в кулинарията. 

Освен че си допълват изреченията, се оказва, че се допълват и в печенето. Това го разбират в началото на тяхното запознанство, случило се преди 3 години. Преди това отделните им истории вървят в различни посоки. Елена се е занимавала с декупаж и handmade бижута, а любовта на Николета към печенето започва от много малка възраст. Така едната се занимава с приготвянето на самите сладки, а другата – с украсяването им. 

Въпреки че това е първото им участие във феста, те имат големи планове и мечти, свързани с техния бранд за сладкиши – ShinEli. Една от тях е повторното им участие в Капана Фест. 

Оказа се също, че двете не продават произведенията, а ги подаряват. По желание обаче, хората могат да оставят по нещо, ако кейковете и бисквитите им се харесат и така да стимулират двете студентки. Амбицията им е да отворят своя сладкарница, която след време да развиват в различни части на страната. Предполагам, тя ще стартира от Капана, но това само времето ще го покаже…

Изпращат ме с усмивки, посланието “Бъдете сладки и яжте сладко” и кексче в ръка.

Повече за хората, които представиха своите работилници на Капана фест 216, може да видите ТУК

Ако искате да научите си живеят и работят в любимото място за хапване на учениците под тепетата може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар