Стартъп звездата Боб Дорф сред лекторите на StartUP Conference NEXT 2014

За осма поредна година най-голямата предприемаческа конференция у нас StartUP Conference NEXT ще събере цялата предприемаческата общност в областта на технологиите у нас с успешни предприемачи, лектори и инвеститори от цял свят, пише studyabroad.bg.

Боб Дорф – едно от най-големите имена, допринесли за бума на стартъп екосистемата в световен мащаб, ще изнесе лекция на живо пред българските предприемачи, инвеститори и гости по време на StartUP Conference NEXT, която ще се проведе на 10 и 11 октомври 2014 г. в Sofia Event Center.

Лекторът е в страната по покана на Junior Achievement – организация, която разпространява стартъп културата в България чрез образователни програми за млади хора в училища и университети в цялата страна, и идва със съдействието на Центъра за развитие на човешки ресурси.

Тази година основни акценти в програмата ще са техниките за маркетиране на стартъпи и продажбите на световния пазар. Боб Дорф ще участва в събитието в лекция за създаването на успешен бизнес с потенциал за глобално развитие чрез използването на собствения му модел за изследване на потребителите и развитие на продуктите.

Боб Дорф е един от най-влиятелните стартъп теоретици и практици, участвали някога в предприемаческото събитие у нас. Той е основател на lean startup методологията за разработване на продукти и услуги, според която всяка идея в предприемаческия бизнес се валидира със серия от хипотези. Наричан „сериен предприемач“, Боб стартира успешни бизнеси през целия си живот. Първата си компания основава на 22 години и оттогава има десетки успешно разработени бизнеси.

Днес той обикаля света, помагайки на стартъпи, огромни корпорации или дори правителства, прилагайки своите ефективни бизнес методи. Световно признатият му бестселър „Наръчник на собственика на стартъп“ в съавторство със Стив Бланк, друго светило в областта на предприемачеството, от години е основополагаща книга за всеки млад предприемач.

По време на престоя си в България Боб Дорф ще открие StartUP Conference с лекция и ще участва в срещи и менторинг сесии с български стартъпи по време на събитието.

StartUP Conference NEXT се организира от фондация StartUP, която развива дългогодишна дейност за популяризиране и развитие на стартъп средата в България чрез редица събития. Още лектори ще бъдат обявявани на сайта на конференцията.

За автора

Вашият коментар